avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,

Fiica mea a terminat liceul, dupa sesiunea de bacalaureat nu s-a mai inscris la facultate. Nedumeririle mele sunt:
- desi are o sentinta civila in favoarea primirii pensiei alimentare pe perioada studiilor, daca nu s-a inscris la facultate ii mai platesc pensie?
- daca se inscrie la anul reiau plata pensiei?
- daca anul acesta primeste somaj apoi, la anul, se inscrie la facultate reiau plata?
- care sunt conditiile legale de primirea pensiei alimentare dupa varsta de 18 ani, in cazul meu.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:26, 10 Septembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
datorati pensie numai daca studiaza si nu se intretine prin munca din pricina asta, altfel, nu. Puteti siata plata, reluand daca la anul se va inscrie la facultate.
Puteti discuta cu copilul, poate o incurajati sa studieze, sa se pregateasca anul asta pt a da examen anul viitor, puteti s-o sustineti in acest timp si fananciar.
Buna ziua,nDaca nu este elev/student la o forma de invatamant de zi si are peste 18 ani, nu mai aveti obligatia legala de intretinere. Moral este altceva. Cand intra la facultate va trebui, legal, sa reluati plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor sau pana la 26 de ani.
Va sfatuiesc sa discutati cu copilul dumneavooastra si sa il sustineti anul acesta sa invete pentru asi continua studiile. Nu uitati ca este sange din sangele dumneavoastra.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc mult pentru sfat!

Credeti-ma, intentia mea nu este de a-mi renega obligatiile mele de parinte, am vrut sa stiu doar care sunt conditiile legale, deoarece discutiile cu mama copilului si-au schimbat traiectoria amiabilului stabilit.
Daca fiica e majora, nu mai discutati cu mama in calitate de reprezentant legal al copilului, ci direct cu fiica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara coryna_urziceanu coryna_urziceanu In luna iunie fata(careia plateam pensia alimentara)a implinit varsta de 18 ani.Eu am sistat plata pensiei alimentare,asteptand sa ma dea in judecata in ... (vezi toată discuția)
Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)
O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, ... David2509 David2509 O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, o fiică şi un fiu. Copiii rămân sub îngrijirea mamei, tatăl fiind obligat la plata ... (vezi toată discuția)