avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

In luna iunie fata(careia plateam pensia alimentara)a implinit varsta de 18 ani.Eu am sistat plata pensiei alimentare,asteptand sa ma dea in judecata in cazul in care urmeaza o facultate.Intrebarea mea este daca am procedat corect,iar daca urmeaza facultatea,va trebui sa platesc din urma?
Plata pensiei alimentare se stabileste pe baza adeverintei de la facultate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: coryna_urziceanu , utilizator 18:35, 13 Octombrie 2010
Ati procedat corect.
Daca fiica urmeaza cursurile unei facultati la zi, si nu are mijloace sa se intretina, va poate actiona in judecata pentru a plati din nou pensie.
In acest caz, veti fi obligat la plata pensiei de la data introducerii actiunii in instanta (nu de la data ultimei pensii, si nici de la data la care s-a inscris la studii).
nu stiu daca ati procedat corect, puteati lua legatura cu fata s-o intrebati daca se inscrie la facultate, sau nu.
in cazul in care va actioneaza in judecata, cu adeverinta probeaza ca urmeaza cursuri la zi si ii veti plati de la data introducerii cererii sau de la data cand hotararea devine definitiva (instanta se va pronunta in acest sens)
Corect dupa lege sau corect ca parinte?
Era indicat sa ii puneti macar o intrebare, ca sa nu spun ca o discutie parinte-copil era ideala...
AVLIL a scris:

Corect dupa lege sau corect ca parinte?


Eu raspunsei ca a procedat "corect" dupa lege, in sensul ca n-o sa execute nimeni silit de-acuma pensia alimentara ...
Moral, omeneste, e alta discutie...
Ai dreptate, dar si asa e discutabil...
Nu putem spune ca daca acel copil va introduce actiune in instanta nu se va ajunge la plata pensiei de intretinere din urma si la cheltuieli eventuale de juddecata in plus... asa incat lipsa unei intrebari acum s-ar putea sa coste mai mult decat previzionat.
Oricum, asa e, pe moment nu va poate executa nimeni...

Alte discuții în legătură

Ereditate, conflict de interese marafx2007 marafx2007 Buna ziua Sunt mama unei minore inca de 17 ani incredintata mie dupa divort. Dupa moartea bunicilor paterni, fetei mele i-au fost lasate in mostenire 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie copil major jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Platesc pensie alimentara pentru un copil care implineste luna aceasta 18 ani si este in clasa a-xl-a la liceu si intrebarea mea este daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara eduard08 eduard08 buna ziua sotul meu are o fata care acum are 20 de ani .i-am platit pensie alimentara pana a terminat liceul .nu s-a dus la facultate dupa ce a ... (vezi toată discuția)