Sunt mama unei minore inca de 17 ani incredintata mie dupa divort.
Dupa moartea bunicilor paterni, fetei mele i-au fost lasate in mostenire 2 case dar cu drept de uzufruct viager pentru tatal fetitei, de care sunt divortata.
tata fetei nu a contribuit niciodata la intretinerea fetei fiind inchis, iar pensia alimentara pentru fetita era fixata la 150 de lei lunar.
Casele pe care fetita le mosteneste sunt o vila si o casa la tara. vila din Bucuresti este inchiriata pe bani foarte buni dar uzufructul este doar la tatal caruia nu-i pasa de fata.
As dori sa stiu, dat fiind ca fata e la scoala, implineste peste putin 18 ani, si va continua inca studiile, cum putem sa procedam pentru a avea intretinerea fetei si din partea tatalui care acum are venituri din chirie?
Legea vorbeste de 28 de ani daca fata urmeaza universitatea.
Acum ne gasim intr-un conflict de interese: fata este posesoarea unor bunuri dar abea dupa moartea tatalui, iar tatal nu o ajuta. Este normal? Cum se poate proceda?
Cum pot proceda?
NejnecM
Buna seara am o fetita de 9 ani , sunt divortata de tatal ei biologic, El lunar are de dat o penise alimentara plus alocatia de la stat(inca vine tot la el ... (vezi toată discuția)