avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ereditate, conflict de interese
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ereditate, conflict de interese

Buna ziua

Sunt mama unei minore inca de 17 ani incredintata mie dupa divort.
Dupa moartea bunicilor paterni, fetei mele i-au fost lasate in mostenire 2 case dar cu drept de uzufruct viager pentru tatal fetitei, de care sunt divortata.

tata fetei nu a contribuit niciodata la intretinerea fetei fiind inchis, iar pensia alimentara pentru fetita era fixata la 150 de lei lunar.

Casele pe care fetita le mosteneste sunt o vila si o casa la tara. vila din Bucuresti este inchiriata pe bani foarte buni dar uzufructul este doar la tatal caruia nu-i pasa de fata.

As dori sa stiu, dat fiind ca fata e la scoala, implineste peste putin 18 ani, si va continua inca studiile, cum putem sa procedam pentru a avea intretinerea fetei si din partea tatalui care acum are venituri din chirie?

Legea vorbeste de 28 de ani daca fata urmeaza universitatea.
Acum ne gasim intr-un conflict de interese: fata este posesoarea unor bunuri dar abea dupa moartea tatalui, iar tatal nu o ajuta. Este normal? Cum se poate proceda?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marafx2007 , utilizator 14:57, 1 Iunie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
multumim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturii??? ContSters127894 ContSters127894 Buna seara, Am o fetita din prima casnicie , este minora, as vrea sa-mi cumpar un imobil pe numele la fata, ¿ are vreun drept asupra imobilului ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? NejnecM NejnecM Buna seara am o fetita de 9 ani , sunt divortata de tatal ei biologic, El lunar are de dat o penise alimentara plus alocatia de la stat(inca vine tot la el ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fiica eleva majora marafx2007 marafx2007 Bunaziua si multumesc pentru ca cititi aceasta intrebare. Sunt mama unei fete de 18 ani, incredintata mie in divort. Fata este la liceu inca. Va povestesc pe ... (vezi toată discuția)