avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract nuptial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract nuptial

Apartamentul meu a fost cumparat inainte de casatorie, apartamentul sotiei a fost primit in urma unei succesiuni (ordin judecatoresc), la fel, inainte de casatorie.
Intrebari:
- Cum se va dezbate aceasta situatie in cazul unui partaj, si
- Contractul nuptial mai poate fi facut acum?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: acilian , utilizator 21:41, 9 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi facut, insa deja cele doua sunt bunuri proprii. Veti avea de cerut unul de la celalalt doar eventualele imbunatatiri facute cu bani comuni sau banii obtinuti din inchirierea lor.
In functie de ce anume urmariti sa protejati exact, puteti clarifica si aceste aspecte intr-un contract de separatie de bunuri. informati-va intai, s-ar putea sa nu fie musai necesar acest contract in cazul dv.
Nu tin neaparat sa fac un contract, asa cum nu am dorit nici la inceput. As vrea sa stiu daca apartamentul sotiei poate fi parte al unui partaj daca acesta fost obtinut in urma unei succesiuni, deoarece eu cred ca doar al meu se afla in discutie. Altfel nu vrem sa divortam ci numai sa stim amandoi cum sta treaba.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile obtinute anterior casatoriei, sunt bunuri proprii.
In cazul unui partaj fiecare sot ramane cu bunul sau.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul dobandit printr-o succesiune e propriu, este exclus, asadar, de la masa partajabila.
Asta imi era indoiala. Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri proprii in caz de divort CHIRVASAMIHAELA CHIRVASAMIHAELA buna ziua, am o relatie cu un barbat si de ceva timp ne-am mutat impreuna in apartamentul lui cumparat cu credit bancar.Eu nu am contribuit cu nici un ban la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament ... CrissB22 CrissB22 Buna ziua! Urmeaza sa ma casatoresc si eu detin un apartament cumparat inainte de casatorie, dar in care am locuit impreuna cu viitorul meu sot de aprox 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)