avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate aaae

Activitate aaae

Răspuns la discuția Renuntare proces
Va multumesc tuturor pentru promptitudinea raspunsurilor si va doresc multa sanatate
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este necesara sau obligatorie prezenta mea in sala de judecata in cazul in care am renuntat la procesul privind contestarea unei decizii de concediere si am depus la dosar cererea de renuntare.
Multumesc foarte mult
Va multumesc foarte mult, domnilor avocati, pentru timpul pe care mi l-ati acordat.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa castig sau e mai bine sa renunt la actiune in conditiile in care motivele contestatiei sunt:
– nu mi s-au comunicat criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi; menţionez că în societate există cel puţin 8 posturi similare.
– lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant;
Fiica unuia dintre actionari are o firma de avocatura si nu stiu daca are rost sa continui actiunea de judecata.
Multumesc foarte mult

Va multumesc foarte mult pentru promptitudinea si claritatea raspunsului dumneavoastra.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

In data de 17.05.2011 am primit o scrisoare recomandata prin care mi se anunta intrarea in preavizul de 20 zile, incepand cu data de 31.05 2011, ca urmare a desfiintarii postului ocupat. In scrisoare nu erau comunicate alte date specifice unei decizii de concediere (de exemplu posturile vacante, termenul si instanta de judecata unde poate fi contestata concedierea).

In urma acestei scrisori am depus pe data de 14 iunie o contestatie la TMB Sectia 8 si am primit un termen de judecare a contestatiei..

In data de 27.06.2011 mi s-a dat o decizie in care se spunea ca incepand cu data de 28.06.2011 inceteaza raporturile de munca. In aceasta decizie scrie la sfarsit ca o pot contesta in termen de 30 de zile. In ea nu scria nimic referitor la preaviz.
Trebuie sa mai depun inca o contestatie sau este suficienta prima contestatie?

Va multumesc foarte mult pentru raspuns
In cazul concedierii individuale din motive economice (lipsa comenzilor) angajatorul trebuie sa tina cont de anumite criterii sau poate fi o alegere subiectiva?
Cu toate ca sunt printre cei mai vechi angajati, am studii superioare si am experienta in mai multe domenii, nu am avut niciun fel de abateri, angajatorul a preferat sa ma concedieze din cauza salariului mare, mentinand angajati studenti care au doar cateva luni de la angajare, au salarii mici si stau in concediu fara plata in aceasta perioada.
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu daca angajatorul poate modifica durata CIM din motive economice (schimbarea perioadei din nedeterminata in durata fixa) si care este durata minima a noului contract. Pot refuza aceasta modificare si trece in somaj?
Multumesc