Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este necesara sau obligatorie prezenta mea in sala de judecata in cazul in care am renuntat la procesul privind contestarea unei decizii de concediere si am depus la dosar cererea de renuntare.
Multumesc foarte mult
In cazul in care ati indicat in mod corect temeiul de drept (246 alin. 1 Cpc - renuntare la judecata), iar aceasta cerere a fost semnata si datata de catre dumneavoastra, nu este nicio problema, astfel incat este la latitudinea dumneavoastra daca va prezentati sau nu. In orice caz, daca partea adversa nu a introdus o cerere reconventionala si nu are pretentii impotriva dumneavvoastra in cadrul aceluiasi proces, se va lua act de renuntarea la judecata si asta e tot. Cu stima.
chiar ieri, in instanta, am vazut cum au fost respinse toate renuntarile depuse si sa- dispus recitarea reclamantului pentru a se prezenta personal in instanta si a se lua act de renuntare sau a depune renuntare in forma autentica...prin urmare sunt probleme.
Potrivit art.246 C.proc.civ., când „Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă......”
Legiuitorul nu impune o anumită formă pentru cerere scrisă, însă (în ambele cazuri) voinţa de a renunţa trebuie să fie exprimată clar, să fie neîndoielnică, ea neputând fi presupusă.
Intr-adevar, in doctrina, se apreciază că renunţarea la judecată poate fi judiciară, în faţa instanţei sau extrajudiciară , cu menţiunea că într-o astfel de situaţie poate opera numai dacă rezultă dintr-un act autentic .
Judecarea unei astfel de cereri se face numai daca partile au fost legal citate ...