avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la proces. Interpretarea art. 247 C.P.C
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la proces. Interpretarea art. 247 C.P.C

''Renuntarea se poate face in sedinta sau prin inscris autentic''
Practic o declaratie din partea reclamantului (inafara instantei) sub semnatura privata, inregistrata la dosar este suficient ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:08, 20 Aprilie 2011
se poate face declaratie de renuntare verbal in fata completului de judecata sau se poate o declaratie de renuntare la notariat, o declaratie autentica.
Este necesara forma autentica, dupa cum scrie si in art. 247., daca renuntarea nu se face in sedinta.
Este vorba despre renuntarea la dreptul subiectiv ...caz in care , renunţarea se poate face verbal în şedinţă sau prin înscris autentic, insa in practica judiciara si in doctrina, se admite că sunt opozabile părţilor şi renunţările extrajudiciare rezultând dintr-un înscris sub semnătură privată, recunoscut de către reclamant .
@FREEEELIS

Parerea dvs. este contradictorie cu cea a celorlalti intervenienti, tocmai asta e motivul pentru care am deschis topicul.
Art. 246 si Art 247 CPC zice ''autentic'' dar inscrisul sub semnatura privata nu este autentic fara autentificarea in fata notarului sau sustinerea in fata Judecatorului.
pop sorin a scris:

@FREEEELIS

Parerea dvs. este contradictorie cu cea a celorlalti intervenienti, tocmai asta e motivul pentru care am deschis topicul.
Art. 246 si Art 247 CPC zice ''autentic'' dar inscrisul sub semnatura privata nu este autentic fara autentificarea in fata notarului sau sustinerea in fata Judecatorului.

Daca cititi mai bine rasunsul dat de mine ati fi observat ca am scris insa in practica judiciara si in doctrina, se admite .... ”.
Nu vad unde este contradictia la care va referiti ?

Alte discuții în legătură

Renuntare la dreptul subiectiv eugen05 eugen05 ce inseamna renuntarea la dreptul subiectiv? poate cine va sa renunte la dreptul sau de a solicita anularea unui act? daca aceasta renuntare se face la notar, ... (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Renuntare proces aaae aaae Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este necesara sau obligatorie prezenta mea in sala de judecata in cazul in care am renuntat la procesul privind ... (vezi toată discuția)