ce inseamna renuntarea la dreptul subiectiv? poate cine va sa renunte la dreptul sau de a solicita anularea unui act? daca aceasta renuntare se face la notar, cel care o face se mai poate razgandi?
Renunţarea la dreptul subiectiv dedus judecăţii este definită în doctrină ca fiind actul procesual prin care reclamantul, abandonându-şi dreptul subiectiv pretins, înţelege ca astfel să stingă procesul în mod irevocabil, pierzând posibilitatea de a se mai adresa instanţei cu o nouă cerere de chemare în judecată pentru apărarea sau valorificarea dreptului respectiv .
Renunţarea la dreptul subiectiv se poate face oricând în cursul judecăţii, fie în faţa instanţelor de fond, fie în faţa instanţei de recurs .
Renunţarea se poate face verbal în şedinţă sau prin înscris autentic, însă se admite că sunt opozabile părţilor şi renunţările extrajudiciare rezultând dintr-un înscris sub semnătură privată, recunoscut de către reclamant .
cel care renunta la un drept, poate face acest lucru doar in timpul unui proces, proces in care in prealabil a solicitat acest drept? sau poate renunta la dreptul lui fara sa-si fi solicitat acest drept in instanta, pentru a asigura pe cineva ca este neutru fata de acel drept, adica pentru a asigura pe cineva ca nu va ajunge niciodata in instanta?
Renuntare proces
aaae
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca este necesara sau obligatorie prezenta mea in sala de judecata in cazul in care am renuntat la procesul privind ... (vezi toată discuția)