avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_boss1989

Activitate ionut_boss1989

Super.

Va mulțumesc pentru timpul alocat și pentru răspuns !

E mai bine să întreb decât să rămân cu suspiciunea.

O zi bună !
Cam așa sună actul adițional (am omis anumite detalii de început și final)

...

Părțile, in temeiul art 17 alin. (5) si al art 41 alin. (1) din legea 53/2003 privind Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, au convenit modificarea Contractului, după cum urmează:

Art. 1. Pct 1 de la Lit. E. Locul de muncă se modifică și va avea următorul conținut:

Activitatea se desfășoară în cadrul departamentului X (omit numele real), sub departamentului Y de la sediul social al Angajatorului (pipera ....etc).
Salariatul este alocat centrului de cost X-Testing (omit denumirea). Părțile convin expres că Angajatorul poate modifica centrul de cost in cadrul căruia este alocat Salariatul, fără a fi necesar acordul prealabil al Salariatului in acest sens

Art 2. Dispoziții finale

Toate celelalte prevederi ale Contractului rămân nemodificate și pe deplin aplicabile.

Prezentul act adițional s-a încheiat astăzi 28.06. 2024 in doua exemplare, originale, câte un exemplar pentru fiecare Parte, urmând să-și producă efectele începând cu data de 1.07.2024.

Angajator Salariat.

Tot în același document este și Fisa Postului pentru funcția mea de QA.


....

Întrebarea mea, neavând cunoștințe juridice, se resetează in acest caz perioada de probă? Menționez că mi-am desfășurat activitatea ireproșabil in ultimii 3 ani și nu as dori ceva surprize juridice....Sunt puțin suspicios și e mai bine să întreb înainte de a semna având în vedere că nu cunosc legislația.

Va mulțumesc anticipat tuturor care și-au rupt din timpul personal pt a-mi răspunde la întrebare.
In actul adițional sunt obligați de lege sa specifice că va fi o noua perioadă de probă având în vedere că vor modifica Service Line-ul și voi trece pe QA (ceea ce am făcut înainte in cadrul firmei).?

Sau daca nu se specifica tot va fi o noua perioadă de probă ?

Încerc să înțeleg care e procedura.
Bună ziua.

Tocmai am fost anunțat de către un coleg de la locul de muncă că va trebui sa semnez un adițional cum că mi se schimba "Business / Service Line" din Integration in QA. Am discutat cu alți colegi care au trecut din QA in Cloud Operate însă nu li s-a dat să semneze nimic. Menționez că încă nu am primit acel adițional să-l semnez dar urmează. Știe cineva ce efecte juridice are un astfel de act (poate dpdv al perioadei de probă care s-ar putea reseta, eu lucrez de 3 ani aproape)? A mai întâlnit cineva așa ceva ?

Îmi ridica un semn de întrebare deoarece proiectul actual mi se termina la finalul lunii Iulie 2024 și compania la începutul anului a făcut mai multe disponibilizări. Acum sunt peste 10 oameni pe bench și urmează să intru și eu. Sunt suspicios.

Zi bună și mulțumesc anticipat!
Situația sta așa : Eu am avut abonament medical Regina Maria 1 an valabil până în Mai 2023 și pt care am platit 328 lei între ianuarie și mai 2023 pt că 170 lei reprezintă Signal Iduna și restul până la 328 lei regina maria. Ei oferă beneficiu 400 euro pe an.

Pe fluturaș apare:

Începând cu Ianuarie - Mai 2023 Reținere abonament medical dependenți - 317 lei (aici bănuiesc că a fost contravaloarea abonamentelor regina maria pt mama și tata - 2 abonamente)...nu îmi e clar că nu am întrebat ce înseamnă.

Reținere Asigurări Voluntare Servicii medicale - Firma. - 170 lei

---- începând cu luna August 2023.

Va arat ce mi-au răspuns:

Salut

Trebuie sa ai in vedere ca mai intai suma se adauga la salariul brut…

Pentru a se calcula taxele aferente beneficiilor se foloseste urmatorul model:
Se adauga valoarea beneficiului la venitul brut;
Taxele se aplica asupra TVB (Total Venituri Brute);
Se retine valoarea beneficiului din salariul net.
Astfel, restul de plata este impactat doar de diferenta de taxe.

Poti vedea mai jos sumele de care ai beneficiat anul acesta, care intra in categoria abonamente/asigurari medicale, si pentru care exista plafonul de 400 euro conform Cod FIscal.

An_luna. Abon/asig medicale (RON)
2023_01. 328
2023_02. 328
2023_03. 328
2023_04. 328
2023_05. 328
2023_06. 170
2023_07. 170
2023_08. 170
2023_09. 170
2023_10. 170
2023_11. 170

Pragul de 400 euro a fost atins in iulie, din acest motiv suma 161 lei a fost deductibila, iar suma de 9 lei a devenit beneficiu taxabil. Pana la sfarsitul anului se aplica taxe pentru asigurarea Signal Iduna.

Incepand cu anul urmator vor fi din nou deductibile in limita a 400 euro.

Chiar daca nu folosesti serviciile medicale, esti asigurat, iar compania plateste in fiecare luna suma de 170 lei, fiind un beneficiu fix pentru toti angajatii.

Sper ca am reusit sa explic.

Multumesc,




marilenapopescu a scris:

Orice beneficiu trebuie sa apara pe fluturas, dar acest lucru nu inseamna ca va afecteaza veniturile, salariul dvs net ar trebui sa fie acelasi.

O să le spun de îndată ce mă întorc, Joi.

Problema e că pare ca beneficiu obligatoriu și s-ar putea sa nu poate să mi-l anuleze.

Ce am de făcut ? E normal să mi se ia bani din salariu net ? Mai e cineva care a întâlnit astfel de situații ?

gi-jane2 a scris:

Spuneți,le ca renuntati la " beneficiu".


Buna ziua

Lucrez la o companie și se oferă un beneficiu prin Signal Iduna (clinica privata sau un fel de asigurator medical) in valoare de 400 euro / anual. Ei spun că decontează analize in limita a 400 de euro pe an. Tot ce depășește acea suma devine beneficiu in natura deci se supune regimului taxării. Eu nu înțeleg cum funcționează acest sistem deoarece îmi opresc lunar 170 lei din salariu net. Am calculat 170 lei x 12 luni și vine 2040 lei (fix 400 euro / an). Compania se laudă că e un beneficiu însă ei rețin banii ăștia din salariu.

Repet, nu mă pricep la zona asta dar îmi pare că e o fraudă la mijloc și nu înțeleg de ce îmi rețin 170 lei daca eu efectiv nu am utilizat deloc serviciile Signal Iduna.

Am întrebat și alți colegi și sunt în aceiași situație (unora li s-au oprit mai mulți bani din salariu net pt că au avut analize), spre exemplu, un coleg și-a făcut DOAR radiografie la deget și când a întrebat compania de ce i se oprește 170 lei lunar din salariu net...i s-a răspuns "ai avut o analiză și ai depășit plafonul de 400 euro pe an prin urmare tot ce ai depășit devine taxabil". Nici eu nici el și nici alți colegi nu înțeleg de ce se întâmplă asta și mereu când întrebam... primim astfel de răspunsuri.

Are cineva o explicație dpdv legal ?
Super, vă mulțumesc mult pentru răspuns !

Zi frumoasa !

Madalina Pascu a scris:

Apartament sau casa poate cumpara, fiind vorba despre constructii, asa cum am spus anterior cetatenii nonUE pot cumpara contructii. Teren simplu nu poate cumpara. Daca este vorba de teren pe care se afla o constructie, poate cumpara constructia iar cu privire la terenul de sub si de penlanga constructie va dobandi doar un drept de superficie (folosinta).

Mulțumesc pentru răspuns.

Inseamna că nu poate cumpăra nimic (teren, apartament) și nici a fi trecută pe vreun titlu de proprietate ? Nu sunt familiar cu termenii din postarea dvs, dacă puteți explica precum unui "average Joe", ar fi super.

Mulțumesc !

Madalina Pascu a scris:

În ceea ce privește cetățenii statelor terțe (țările care nu sunt membre UE/SEE), aceștia pot dobândi teren în Romania numai în baza unui acord internațional reciproc între statul român și țara lor de apartenență. Dacă nu există un asemenea acord, cetățeanul statului care nu este membru UE/SEE poate cumpăra doar dreptul de proprietate asupra construcției, dobândind un drept de superficie* asupra terenului aferent construcţiei pe perioada existenței acesteia. Romania nu are incheiat un astfel de acord cu Ucraina.

Buna ziua

Eu sunt cetățean român iar soția e cetățean al Ucrainei.
Ne-am căsătorit în Ucraina și am recunoscut căsătoria in 2019 in Romania.
Ea este cu permis de ședere pe termen lung (5 ani) ca și membru de familie.

Dorim sa cumpărăm un teren sau apartament in București.

Întrebarea e : are și ea dreptul să se afle pe titlul de proprietate ?

Mulțumesc !