avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate 09kis

Activitate 09kis

Buna ziua,
am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.
Dorim sa achizitionam o propietate de vacanta situata la 20 km de resedinta principala. In acesta perioada ce as putea bifa pe declaratia pe propie raspundere pentru a putea demara actiunea (vizionarea imobilului - in primul rand, drumurile la primarii, banci, etc)?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Am finalizat studiile in 2009, la Spiru Haret, Facultatea de matemetica informatica, ID Buzau, specializarea Informatica; Am sustinut si reusit examenul de licenta iunie 2009, urmand ca la scurt timp sa fie eliberate diplomele de licenta.
In cel mult 30 de zile, eliberarea diplomelor a fost anulata de catre Ministerul educatiei printr-o anumita lege
Pentru a obtine diploma (fiind angajat in sistemul bugetar) am depus o actiune in instanta in data de 03.09.2013. In instanta de fond cererea a fost respinsa. S-a facut recurs, dar, din pacate si acesta a fost respins in data de 15.10.2015.
Cum pot face sa imi obtin aceasta diploma de licenta avnd in vedere ca de la 1 oct 2015 a intrat in vigoare ordonanta 42/2015? Se mai poate obtine diploma avand in vedere ca hotararea este definitiva - "Respinge recursul formulat de ceilalţi recurenţi-reclamanţi, ca nefondat. Definitivă. " - ?
Am sunat la departamentul de eliberare diplome de la Spiru Haret si mi-au spus ca la dansii nu se aplica acesta OG si fac eliberarea diplomelor numai pe baza de hotarare judecatoreasca.
Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Vanzare masina aprilie 2015
Acest lucru l-am făcut - impozitul a fost plătit, certificatul fiscal a ajuns la cumpărător pentru a își putea înmatricula mașina.
Întrebarea mea se referea dacă din suma primita pentru mașină trebuie sa mai plătesc ceva la stat - ca persoana fizica care a încasat o anumita suma de bani din vânzarea automobilului: impozit, CAS, CASS, etc.
Buna ziua,
am vândut vechea maşina pe 19.04.2015 unei persoane fizice. Totul este in regula cu vânzarea maşinii dar as dori sa întreb o persoana competenta daca din suma încasată de la cumpărător trebuie sa plătesc la stat ceva dări (impozit, CAS, CASS, etc.). Va mulţumesc anticipat
Buna dimineata,
am o problema si nu stiu cum sa ii dau de cap....
In august am emis catre o firma o factura in valoare de 2500 ron pentru prestari servicii. Nici pana acum aceasta nu a fost achitata. Imi puteti spune, va rog, care este procedeul prin care pot obliga firma sa plateasca aceasta factura?
Va multumesc.
O persoana juridica doreste sa cumpere diverse obiecte aparatura, mobilier, etc, dde la o persoana fizica. Care este modalitatea de a cumpara aceste obiecte? Contract de vanzare - cumparare intre persoana fizica (vanzator ) si persoana juridica (cumparator)? Alt mod legal prin care se poate incheia tranzactia? Trebuie autentificat la notar ? Este necesar sa existe si martori ? Daca se poate, v-as ruga sa-mi trimiteti si mie un model de contract.
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.