avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate HSorin

Activitate HSorin

vă mulţumesc pt răspuns şi pt promptitudinea lui.
cererea de punere sub interdicţie a fost depusă în luna mai a acestui an, iar pe data de 10 ianuarie urma să aibă loc prima înfăţişare a părţilor, deşi. am subliniat cuvântul, deoarece persoana a decedat, iar acest lucru a fost adus la cunoştinţa procurorului de caz, cu documentele aferente. problema este că procedurile de investigare a cererii au fost haotice, şi mi s-a spus că este vorba, de fapt, de un decret din 1954 care stipulează aceste proceduri. cui mă pot adresa pt a se investiga modul în care s-au desfăşurat procedurile în caz? deoarece există suspiciunea de viciu care a favorizat decesul acelei persoane.
vă mulţumesc pt atenţie.
intr-un proces de punere sub interdictie a unei persoane apartinatoare (membru al familiei), pe caz de conditie psihiatrica, decesul acesteia inainte de prima infatisare la judecator, se considera ca fiind lipsa a capacitatii procesuale de folosinta? totodata vreau sa stiu care este baza de reglementare a procedurilor de punere sub interdictie - articole de lege, legi.
referitor la subiectul anteriro postat, am uitat sa adaug o "nelamurire".
se constituie tentativa de omor preluarea unui pacient in regim de urgenta iar la 8 ore dupa trimiterea lui in coma la UPU?
subliniez faptul ca am facut toate demersurile legale pt a afla conditiile care au generat situatia, dar s-a invocat secretul profesional, desi cadrele medicale de la UPU mi-au atras atentia asupra posibilitatii ridicate de administrare de supradoza.
pacientul (tatal meu) a fost transportat la UPU cu o ambulanta (termen eufemistic) lipsita de orice dotare necesara interventiei in caz de soc sau stop cardio-respirator.
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
tatal meu este de 2 ani si jumatate pacient de psihiatrie si urmeaza sa-l pun sub interdictie. problema majora e faptul ca diagnosticul lui psihiatric este gresit, iar marea majoritate a medicilor psihiatrii din orasul meu, desi cunosc situatia, refuza sa-i atribuie corect diagnosticul (este incadrat cu dementa mixta alzheimer si vasculara, dar tabloul clinic este 100% corespunzator schizofreniei; mai mult, nu a reactionat pozitiv in nici o clipa la tratamentul de dementa). am informatii ca medicii psihiatrii de la o institutie publica unde a foat internat o perioada de timp au legaturi cu departamentul psihiatric din cadrul IML si sunt dispusi sa intervina pt musamalizarea cazului. mai mult, au incercat prin presiuni sa-l sileasca pe tatal meu sa semneze acte de donatie pt ei. ce pot sa fac in acest caz?