avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tentativa de omor

referitor la subiectul anteriro postat, am uitat sa adaug o "nelamurire".
se constituie tentativa de omor preluarea unui pacient in regim de urgenta iar la 8 ore dupa trimiterea lui in coma la UPU?
subliniez faptul ca am facut toate demersurile legale pt a afla conditiile care au generat situatia, dar s-a invocat secretul profesional, desi cadrele medicale de la UPU mi-au atras atentia asupra posibilitatii ridicate de administrare de supradoza.
pacientul (tatal meu) a fost transportat la UPU cu o ambulanta (termen eufemistic) lipsita de orice dotare necesara interventiei in caz de soc sau stop cardio-respirator.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:00, 19 Mai 2011
Nu are cum sa fie tentativa de omor fiindca acest lucru ar presupune intentia ca element subiectiv, ori nu cred ca acele cadre medicale intentionau sa va omoare parintele.Se poate sa existe vinovatia cadrelor medicale, insasub forma culpei.
Pentru infractiunea de care vorbiti trebuie sa existe intentia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent! posibil malpraxis! nickra nickra Buna seara, avem nevoie urgenta de ajutor cu privire la urmatoarea situatie: - barbat (angajat ca electrician la spitalul de boli infectioase Matei Bals) ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind eliberarea documentelor ºi a decedaþilor din spital? paulmariuspop paulmariuspop Ma poate ajuta sa imi spună cineva care este legea in baza careia se specifica felul in care se elibereaza decedatul si certificatul medical de constatare a ... (vezi toată discuția)
Necropsia cadavrului-medicina legala mary6 mary6 Prin raportul necropsic de constatare medico-legala ,s-a constata ca moartea decedatului x nu a fost violenta,diagnosticul fiind de stop cardio-respirator pe ... (vezi toată discuția)