avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor urgent! Posibil malpraxis!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor urgent! Posibil malpraxis!

Buna seara,

avem nevoie urgenta de ajutor cu privire la urmatoarea situatie:
- barbat (angajat ca electrician la spitalul de boli infectioase Matei Bals) are un accident in timpul liber in afara capitalei soldat cu dislocare de umar si fractura deschisa la nivelul gleznei. Este preluat de urgenta si dus la spitalul judetean de unde de unde este transferat la spitalul de urgenta Floreasca pentru rezolvarea medicala a problemei chirurgical. Pacientul a fost constient, cooperant si stabil in punct de vedere medical, i-a fost efectuat un CT care nu a relevat nici o problema/leziune la nivelul capului sau in alte zone ale organismului. Pacientul a fost constient pana in momentul in care a fost pus pe masa de operatie si a fost anesteziat.
- dupa anestezie au aparut complicatii majore (reactie alergica la anestezic) care au dus la stop cardio respirator, resuscitare si introducerea pacientului in coma indusa (interventia nu a mai avut loc) si acesta a fost mutat pe terapie intensiva unde in acest moment a fost oprita coma indusa dar acesta nu mai este constient intrand in coma. Este asistat respirator de aparatura si monitorizat din punct de vedere cardiac si cerebral.
- sotia pacientului (asistenta medicala in cadrul aceluiasi spital) a incercat sa afle detalii legate de starea pacientului si in urma mai multor cereri ale informatiilor, a fost sunata de catre medicul anestezist care a avut un comportament "de vinovat" fara sa fie acuzata de nimic si si-a cerut scuze pentru situatia creata explicand ca a facut tot posibilul legat de situatia pacientului.
- in acest moment dupa incidentul legat de anestezie pacientului i s-a efectuat un nou CT unde a aparut o problema la nivelul creierului (tromb de sange) care este posibil sa aiba ca si cauza momentul anesteziei.
- Sotia pacientului nu reuseste sa obtina informatii legate de starea de sanatate, nu i se ofera documente medicale, nu i se raspunde la telefoane si in cursul vizitelor la pacient medicii sau asistentele nu ofera nici o informatie si precizeaza doar ca "este cel mai bine ingrijit pacient din capitala".

Avand in vedere ca starea de sanatate se depreciaza si sotia doreste sa aiba acces la informatii medicale legate de pacient pentru o a doua opinie medicala sau pentru a transfera pacientul la o alta clinica/spital care sa il poata ajuta, dar nu primeste nici o informatie desi sunt facute cereri zilnice de o saptamana. Cereri au venit si din partea medicilor colegi din spitalul in care atat pacientul cat si sotia lui lucreaza dar tot la fel fara nici un succes. Va rog sa imi spuneti din punct de vedere legal cum se poate intervenii pentru acces la informatiile medicale din partea sotiei. Sotia stie ca este posibil in situatia in care se intervine din punct de vedere legal sa aiba probleme la locul de munca dar este dispusa sa faca tot posibilul sa isi salveze sotul.

Astept opiniile dumneavoastra.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:59, 29 Octombrie 2016
Buna seara,
Sunteti pe un site de drept.
Incercati sa discutati cu MEDICI si nu cu avocati.
Cat priveste malpraxis ..... cererile le-a facut scris?
Daca da sa aiba numar de inregistrare.
Cred ca daca mergea cu un alt domn doctor la capataiul sotului primea toate explicatiile.
Pentru transfer este necesara o cerere scrisa si sa-si asume riscul.
Din umilele mele cunostinte nu se face cheag de sange pe creier de la o anestezie ci de la o cadere.
Toate manevrele si toate cererile sa fie scrise si inregistrate.
Vorbele nu se pot coase la dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un membru al familiei pacientului formula plangerea de malpraxis? catinf catinf Buna ziua. In ce situatii poate un membru al familiei formula plangerea de malpraxis? Pacientul este in stare critica si nu se stie cat va dura aceasta stare, ... (vezi toată discuția)
Există o cale legală în românia prin care o persoană poate refuza o transfuzie sanguină? RazvanLzu RazvanLzu Exista o cale legala in Romania prin care o persoana poate refuza o transfuzie sanguina. Din punct de vedere legal, o simpla declaratie a persoanei care ... (vezi toată discuția)
Transfer pacient in stare critica de la spital privat la stat janteamarius janteamarius Buna seara, Va contactez referitor la o intrebare pe care o am,. legat de Legea nr. 95 / 2006, SECŢIUNEA a 4-a, Articolul 102, Alineatul 1. In cazul in ... (vezi toată discuția)