avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transfer pacient in stare critica de la spital privat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transfer pacient in stare critica de la spital privat la stat

Buna seara,

Va contactez referitor la o intrebare pe care o am,. legat de Legea nr. 95 / 2006, SECŢIUNEA a 4-a, Articolul 102, Alineatul 1.

In cazul in care o persoana se interneaza la un spital privat, pentru o operatie, la recomandarea medicului reprezentant al institutiei respective, iar dupa operatie starea pacientului sufera complicatii, astfel ca functiile vitale ale acestuia sunt puse in pericol, pacientul sau apartinatorul acestuia este raspunzator sa achite contravaloarea costurilor de mentinere a pacientului in sectia de ATI?
Pe baza alineatului 1, am inteles ca unitatea privata este responsabila de mentinerea functiilor vitale pana cand pacientul poate fi transferat la o unitate de stat. Este o interpretare eronata?
De asemenea, in baza a ce se face transferul catre o unitate de stat, si cine este responsabil pentru gasirea / desfasurarea transferului, in cazul in care se doreste acest lucru? Spitalul privat sau apartinatorul pacientului?

Va multumesc,
O seara buna
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:34, 26 Februarie 2021
Secţiunea a 4-a Asistența medicală privată de urgență
Articolul 101
(1) Asistența medicală privată de urgență în faza prespitalicească este asigurată de serviciile private de ambulanță, pe baza unui contract direct cu beneficiarul, cu asigurătorul privat al acestuia sau la solicitarea directă a beneficiarului ori a oricărei alte persoane, cu consimțământul acestuia.
(2) Personalul medical, precum și personalul nemedical care participă la acordarea asistenței medicale private de urgență în faza prespitalicească sunt pregătite în centre de formare acreditate și autorizate de Ministerul Sănătății. Programele de formare prevăd condițiile de certificare a personalului medical, necesitățile de formare continuă și recertificarea acestuia.
Articolul 102
(1) Asistența medicală privată de urgență în faza spitalicească este asigurată de spitalele private, pe baza unui contract direct cu beneficiarul, cu asigurătorul privat al acestuia sau la solicitarea directă a beneficiarului ori a aparținătorilor acestuia. În cazul pacienților cu funcțiile vitale în pericol, spitalele private au obligația de a acorda gratuit primul ajutor, până la transferul acestora în condiții de siguranță la un spital public.
(2) Asistența medicală privată de urgență este acordată de instituții private, cu respectarea standardelor minime de calitate și de operare impuse serviciilor publice de Ministerul Sănătății.
(3) Asistența medicală privată de urgență include și misiuni de ambulanță aeriană asigurate în baza unor contracte cu beneficiarii sau cu asigurătorii privați ai acestora.



Pacientul plateste asigurari de sanatate la stat?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru raspuns,

Da, pacientul plateste asigurari de sanatate la stat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
janteamarius, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce plătește asigurări de sănătate nu ar trebui sa plătească nimic la stat.

Trebuie insa sa discutati și cu managerul spitalului de stat și sa adresati o cerere scrisa la care sa va raspunda în scris ca să eliminați orice dubiu.
Pot exista mai multe norme juridice.

Sa analizați cu atenție și contractul cu spitalul privat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pacient de la spital de la stat catre spital privat Ancp Ancp VA ROG MULT SA IMI RASPUNDETI CAT DE URGENT SE POATE!! E grav!! Pacientul este internat la Spitalul Universitar din Bucuresti,a suferit in accident de masina ... (vezi toată discuția)
Ramburs total/partial tratament in austria+acuzatie malpraxis vaslui Nicoleta Cretu Nicoleta Cretu Buna ziua, [u][b]Detalii despre caz:[/b][/u] In luna februarie 2009, pacientul (tatal meu) a acuzat dureri abdominale, s-a prezentat la medicul de familie ... (vezi toată discuția)
Externare pacient in stare critica ContSters422418 ContSters422418 Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta obtinerii unui sfat intr-o situatie foarte delicata. In cazul in care nu am ales corect categoria din ... (vezi toată discuția)