intr-un proces de punere sub interdictie a unei persoane apartinatoare (membru al familiei), pe caz de conditie psihiatrica, decesul acesteia inainte de prima infatisare la judecator, se considera ca fiind lipsa a capacitatii procesuale de folosinta? totodata vreau sa stiu care este baza de reglementare a procedurilor de punere sub interdictie - articole de lege, legi.
vă mulţumesc pt răspuns şi pt promptitudinea lui.
cererea de punere sub interdicţie a fost depusă în luna mai a acestui an, iar pe data de 10 ianuarie urma să aibă loc prima înfăţişare a părţilor, deşi. am subliniat cuvântul, deoarece persoana a decedat, iar acest lucru a fost adus la cunoştinţa procurorului de caz, cu documentele aferente. problema este că procedurile de investigare a cererii au fost haotice, şi mi s-a spus că este vorba, de fapt, de un decret din 1954 care stipulează aceste proceduri. cui mă pot adresa pt a se investiga modul în care s-au desfăşurat procedurile în caz? deoarece există suspiciunea de viciu care a favorizat decesul acelei persoane.
vă mulţumesc pt atenţie.
Curatela
qzar
in urma decesului unicului parinte,neexistind un act testamentar va rog sa-mi precizati cum se instituie curatela fiicei majore dar fara discernamint,unica ... (vezi toată discuția)