avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate tudordiac

Activitate tudordiac

Răspuns la discuția SENTINTA-ajutor!
De la politist am primit doar o dovada(fara drep de circulatie).Daca instanta,in hotararea definitiva , nu face referire la permis sau la acele articole de lege care anuleaza sau suspenda dreptul de a conduce(ma refer la legile din codul rutier),
unde trebuie sa ma adresez ?Pot cere instantei(recurs) care mi-a schimbat pedeapsa din amenda administrativa(instanta de fond si cea de apel) in inchisoare cu suspendare
sa faca,nu stiu,printr-un act aditional,referire si la starea permisului meu?
Răspuns la discuția SENTINTA-ajutor!
Permisul a fost retinut de catre politia rutiera si nu stiu ce hotarare au luat ei dar stiu ca ei mi-au intocmit dosar penal.
De unde pot obtine informatii referitoare la permis,daca l-au anulat sau doar suspendat?
Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva in legatura cu aceasta sentinta si daca imi pot redobandi dreptul de a mai conduce(permisul).Timp de doi ani si jumatatae cat a tinut procesul nu poate fi luat in calcul?
Solutie: dp 851 DECIS 16.05.2011 Admite recursul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi Casează decizia penală nr. 562/21.12.2010 a Tribunalului Galaţi şi sentinţa penală nr. 305/10.02.2010 a Judecătoriei Galaţi şi în rejudecare: În baza art. 87 alin. 1 OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, c Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. d Cod penal condamnă pe inculpatul Diaconu Tudor Doru la o pedeapsă principală de 3 luni închisoare. În baza art. 71 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a, teza II, b Cod penal. În baza art. 81 Cod penal şi art. 71 alin. 5 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 3 luni, stabilit potrivit art.82 Cod penal. În baza prev. art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal privitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În baza prevederilor art. 189 – 191 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare la fond. Suma de 200 lei reprezentând onorariu avocat desemnat din oficiu în recurs pentru intimatul inculpat (av. David Gabriela) va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Galaţi. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.05.2011
Răspuns la discuția sentinta recurs
Sunt nemultumit de modificarea pedepsei pentru ca in recurs nu sa tinut cont de circumstantele atenuante care in instanta de fond si la apel au dus la amenda administrativa nu la 3 luni de inchisoare . Ar pute fi acesta un motiv legal sa inaintez contestatie in anulare sa revizuire?
multumesc
Răspuns la discuția cerere in anulare
Multumesc pentru raspuns.Mai am o rugaminte,am descriu pe scurt cazul meu.Am fost depistat conducand masina cu 0,5 %alcool in aerul expirat si respectiv 0,96 probe biologice.Instanta de fond(in baza circumstantelor atenuante) si inclusiv la apelul facut de parchet,am primit amenda administrativa,insa la recurs am primit 3luni cu suspendare si 2 si3 luni termen de incercare.Tin sa mentionez ca de la comiterea faptei si pana la sentinta definitiva au trecut 2 si jumatate.Din cauza suspendarii carnetului de conducere mi-am pierdut locul de munca,fapt care a dus la deprecierea masiva a situatiei financiare .Am un copil minor,locuiesc cu chirie si am credite bancare.Hotararea definitiva data agraveaza si mai mult situatia financiara in care ma aflu prin privarea dreptului de conduce(singura potentiala sursa de venit).Bancile vor inainta plangeri impotriva mea ca nu am achitat ratele,iar eu ma aflu in termen de incercare cu o pedeapsa de 3 luni inchisoare.
As dori sa stiu cat de mult m-ar afecta plangerile penale (daca vor fi) facute de banci si ce anume as mai putea face.
Multumesc anticipat
pot ataca o hotarare definitiva pe motivul ca nu am fost instiintat ce decizie penala a fost luata la apel si ca nu am asistat la citirea condamnarii in recurs?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția sentinta recurs
Deci as avea sanse sa pledez pentru pedeapsa primita in prima instanta?
Cum as putea face asta,au trecut deja 4 zile de la sentinta.Multumesc
Răspuns la discuția Sentinta definitiva
Aceasta contestatie de revizuire sau anulare trebuie depusa intr-un termen de cate zile de la pronuntarea hotararii definitive?Specific faptul ca este vorba de o pedeapsa de 3 luni cu suspendare,multumes.
Răspuns la discuția sentinta recurs
Multumesc mult !
Poate fi atacata sentinta dupa recurs?Daca da cum si unde anume,la ce fel de instanta sau pe care cai?