avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina2512

Activitate Cristina2512

Răspuns la discuția Poprire conturi bancare
Trebuie sa luati legatura cu executorul si sa iu cereti sa va elibereze o adresa de sistare a popririi in care sa specifice ca suma pentru care a instituit poprirea a fost recuperata in intregime. Asigurati-va insa ca banca a virat suma poprita in contul BEJ.

72sss a scris:

Buna ziua! Am citit legislatia specifica insa nu am gasit ceva concret cu urmatoarea situatie: un executor mi-a pus poprire pe conturile personale detinute in doua banci, cu toate ca suma din conturi era mai mare decat cei 311 lei popriti. Am acceptat procedura uneia dintre banci, Transilvania, care are comisioane grase pentru asta, pentru a-i trimite banii creditorului. Nu inteleg de ce si daca este corect sa imi fie blocate toate conturile iar ulterior, dupa 6 luni de la plata catre executor, individul nu mi-a ridicat poprirea de la cealalta banca!!!

Buna seara!

In luna iunie executorul judecatoresc mi-a instituit poprire pe contul in care primesc salariul. Ulterior a trimis adresa catre angajator care s-a conformat si mi-a retinut 1/3 din veniturile salariale supuse popririi. Angajatorul mi-a eliberat o adresa destinata bancii prin care o notifica cu privire la faptul ca poprirea pentru veniturile salariale se efectueaza de catre angajator. Totodata executorul a inaintat bancii o adresa prin care solicita sistarea popririi pentru veniturile cu titlul de salar si asociate acestora.
Conform CIM, eu beneficiez lunar de o suma de bani destinata transportului la/de la serviciu, suma pe care banca mi-a indisponibilizat-o in intregime insistand ca trebuie sa le pun la dispozitie un document justificativ. Am notificat angajatorul cu privire la acest aspect si acesta mi-a adus la cunostinta faptul ca indiferent de detaliile tranzactiei de virament din partea companiei, banca nu imi poate popri sub nicio forma vreun venit din partea angajatorului, odata ce acesta este deja tert poprit.

Am incercat in repetate randuri sa iau legatura cu reprezentantii departamentului de popriri al bancii, m-am izbit de acelasi raspuns: "In afara de salariu, noi va oprim orice alta suma platita de angajator."

Va rog frumos sa imi spuneti daca o actiune in instanta indreptata impotriva bancii ar fi intemeiata si cu sanse de success. De asemeni as vrea sa stiu daca o astfel de masura instituita de catre banca poate atrage nulitatea masurii de executare silita.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Executare silita
Nu se pune problema de prescriere. Au trecut doar 16 luni de la ultima plata si 8 de la declararea scandenta a creditului.
Nu am cum sa evit efectuarea platilor odata ce am poprire pe contul de salariu.

Company Advising a scris:

In primul rand aveti grija sa nu depasiti termenul de contesatie de 15 zile de la data la care ati primit plicul (stampila postei). In al doilea rand, nu platiti nimic pana nu va consultati cu cineva. De cand e datoria? Daca e mai veche, sunt sanse sa fi intervenit si prescriptia.

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca o ruda a dvs ar suferi de aceasta boala, la fel ati aborda situatia? Poate are nevoie de bani pentru medicamente si de aceea munceste. Demersul dvs este de cea mai joasa speta si fiti sigur ca universul ne intoarce raul fie si cel gandit si nefacut.
.
Buna ziua!

Am cateva nelamuriri legate de o executare silita ce mi-a fost comunicata la vechiul domiciliu, unde nu mai locuiesc de 1 an si ceva. Intamplator proprietarul casei in care am stat a gasit comunicarea si m-a instiintat, dupa 6 zile de la primire. Imediat am contactat executorul si i-am adus la cunostinta faptul ca a trimis actele la o adresa gresita. Dupa un scurt dialog telefonic in care mi-am exprimat surprinderea cu privire la faptul ca domnia sa, executor in jud Bacau, incerca sa execute silit un debitor domiciliat in Neamt, mi-a comunicat ca va afla ce domicilu am si imi va retrimite actele, mentionand ca ar dori sa ii trimit un angajament de plata cu suma care consider eu ca o pot achita lunar. Dupa nici doua ore am primit mesaj de la banca fiind instiintata ca mi s-a instituit proprire pe toate conturile.

Vreau sa stiu daca exista o cale de atac in vederea ridicarii popririi, mai ales ca nu am fost nici macar notificata cu privire la demersul BEJ.

Va multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns, domnule avocat Velicu, insa cu privire la aspectul penal al problemei, refuzul de restituire practic nu poate fi definit ca un refuz real, intrucat individul nu a spus in corespondentele anterioare ca nu imi va plati NICIODATA datoria, ci a spus ca o va face atunci cand va vrea el sa o faca. Legea poate defini ca perimata actiunea chiar daca am dovezi ca am asteptat in tot acest rastimp returnarea datoriei, cu convingerea ca se va intampla intr-un viitor apropiat?
Pot inainta oare plangere penala sub acuzatia de santaj, bazandu-ma pe faptul ca in repetate randuri m-a amenintat in scris ca daca depun plangere pentru a-mi recupera banii, o sa aiba grija sa regret si n-o sa-i mai vad niciodata?

Multumesc!
Buna ziua!

In anul 2006, un prieten m-a rugat sa il ajut cu o suma mai mare de bani, aproximativ 2000$.Cum nu aveam acesti bani, dar am inteles situatia disperata a omului, am facut prostia de a contracta un credit de nevoi personale la o banca pentru a-l ajuta, acesta promitandu-mi ca in maxim 6 luni imi returneaza banii.
In ziua in care am ridicat suma de la banca si i-am dat banii, acesta a mers si i-a depus pe cardul lui personal eliberat de alta banca, aceasta fiind practic singura dovada daca ii pot spune asa. Cele 6 luni au trecut si persoana respectiva, care timp de 1 an a impartit acelasi apartament cu mine, nu mi-a returnat banii, iar dupa 1 an s-a si mutat la o adresa necunoscuta mie, refuzand sa mai raspunda la telefon. Am incercat sa il contactez pe email si am primit cateva raspunsuri in care imi spune ca nu doreste sa imi returneze banii acum si ma ameninta ca daca voi depune vreo plangere in sensul acesta, va avea grija sa ma faca sa regret si nu voi mai vedea acei bani niciodata. A incercat si sotul meu sa ia legatura cu el, tot prin intermediul postei electronice, si de cateva ori a primit acelasi raspuns, adica persoana recunoaste ca are acea datorie fata de mine dar spune clar ca momentan NU VREA sa o plateasca.
Au trecut deja 5 ani si, chiar daca poate parea prostie faptul ca am ajutat un om aflat la ananghie, ma apasa frustrarea de a nu gasi o cale de rezolvare a acestei probleme. Creditul a fost contractat pe o durata de 7 ani si eu inca platesc dobanda bancii pentru banii aceia.
Va rog respectuos sa imi spuneti daca exista o cale legala de a-mi recupera banii de la acest om.

Va multumesc anticipat!