avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate Loredanna

Activitate Loredanna

Imprumutul este facut pe firma, eu fiind doar semnatar ca reprezentant legal al societatii. Nu exista garantii la imprumut. Este bine sa semnam doar un contract bilateral nelegalizat la notar? Are valoare in instanta?

Multumesc pentru raspuns
Buna,

Pe scurt: am infiintat o firma a carui asociat unic si administrator sunt eu. Doresc sa semnez un contract de imprumut intre o persoana fizica si firma pe o suma destul de mare in vederea achizitionarii unor utilaje. Contractul va fi fara garantii imobiliare sau active insa singura clauza pe care o doreste aceasta persoana fizica este ca atunci cand doreste, suma sa fie rambursata imediat de catre societatea mea prin orice mijloace (vanzare active, dizolvare firma etc). Mentionez ca sunt de acord cu aceasta clauza intrucat fara banii dansului nu pot desfasura activitatea. Intrebarea mea este daca in cazul solicitarii rambursarii imprumutului de catre persoana fizica, eu, in calitate de administrator si asociat unic pot fi trasa la raspundere PERSONAL prin bunurile proprii in cazul in care activele firmei nu acopera intergral valoarea de rambursat. Cum ma pot proteja personal prin contractul de imprumut? Pot face un contract intre firma si el fara sa fie neaparat trecut prin fata unui notar, este indicat?Cum ma sfatuiti sa procedez?

Asteptr cu interes raspunsurile voastre!

Multumesc
va multumesc amndurora pentru raspunsul prompt
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o informatie, care puteti si aveti timp.

Pentru legalizarea notariala a specimenului de semnatura Administrator este nevoie de contractul de inchiriere a sediului sau a spatiului de productie care va fi administrat?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția poate fi acuzat de calomnie?
Este o persoana cu probleme mari , am pus capat in trecut insultelor prin indiferenta si blocarea adresei de e-mail. Din 3 in 3 ani incepe iar, E adevarat ca i-am raspuns insa pe un ton civilizat. Nici indiferenta nici tonul civilizat nu au dat rezultate.
de aceea cautam o alta solutie pentru rezolvarea acestei situatii pentru totdeauna.
macar o plangere, o raportare, orice, pentru a se speria si a inceta cu aceste insulte indreptate frecvent catre toti membrii familiei.

Multumesc pentru sprijin.
Nu mi-au fost cauzate prejudicii materiale sau de imagine insa expunerea repetata la insulte, fara a tine cont de rugamintile mele de a inceta m-au facut sa ma simt hartuita.

Imi pare rau ca nu pot face nimic, ar trebui ca acest limbaj sa poata fi oprit cumva...fiindca de bun simt nu se poate.

Multumesc
Buna ziua

Am fost insultata in repetate emailuri de catre o persoana din familie aflata in SUA
corespondenta dovedeste clar insulta,si as vrea sa o trag la raspundere.
Ce pot face in conditiile in care persoana e in strainatate?
Multumesc anticipat petnru raspuns.