Pe scurt: am infiintat o firma a carui asociat unic si administrator sunt eu. Doresc sa semnez un contract de imprumut intre o persoana fizica si firma pe o suma destul de mare in vederea achizitionarii unor utilaje. Contractul va fi fara garantii imobiliare sau active insa singura clauza pe care o doreste aceasta persoana fizica este ca atunci cand doreste, suma sa fie rambursata imediat de catre societatea mea prin orice mijloace (vanzare active, dizolvare firma etc). Mentionez ca sunt de acord cu aceasta clauza intrucat fara banii dansului nu pot desfasura activitatea. Intrebarea mea este daca in cazul solicitarii rambursarii imprumutului de catre persoana fizica, eu, in calitate de administrator si asociat unic pot fi trasa la raspundere PERSONAL prin bunurile proprii in cazul in care activele firmei nu acopera intergral valoarea de rambursat. Cum ma pot proteja personal prin contractul de imprumut? Pot face un contract intre firma si el fara sa fie neaparat trecut prin fata unui notar, este indicat?Cum ma sfatuiti sa procedez?
daca dvs, ca persoana fizica, nu girati imprumutul sau nu sunteti parte in contract atunci nu exista raspundere personala. imprumutul se va rambursa doar din patrimoniul firmei si daca nu se va acoperi creanta, pierderea creditorului.
Imprumutul este facut pe firma, eu fiind doar semnatar ca reprezentant legal al societatii. Nu exista garantii la imprumut. Este bine sa semnam doar un contract bilateral nelegalizat la notar? Are valoare in instanta?
Nelamurire
Diana M
Buna ziua,
Ma intereseaza un raspuns profesional la acest caz. Familia mea are un credit pe persoana fizica , cu garantii imobiliare la una din bancile ... (vezi toată discuția)