avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ipoteca asupra unui bun al unei societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ipoteca asupra unui bun al unei societati comerciale

Doresc sa ipotechez un teren proprietatea firmei pentru un credit.
Firma are 2 asociati (care sunt si administratori), unul este casatorit.
Banca doreste ca semnatarul ipotecii sa fie doar unul din asociati-administatori (conform AGA).
Notariatul doreste ca semnatarii contractului de ipoteca sa fie ambii asociati-administratori si sotia celei casatorit. Notariatul a scos si extrasul de carte funciara, suntem de acord cu ce doreste notar.
Nu putem semna deoarece banca refuza acest act astfel intocmit prelevandu-se de art 340 lit c) din NCC.
Cine are dreptate?? #-o

Va multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: emiliaproca , utilizator 14:58, 10 Decembrie 2012
Nu este vorba de regimul bonurilor matrimoniale al NCC, pentru ce bonul este al societati. Doar daca imprumut este la persoane fizice si societatea actua ca garant. Adica, daca beneficiara imprumutului este societatea, ea va face actele notariale, in asa fel incat doar administratorul -unul dintre cele doi- actuaza. Este vorba de art. 70^1 a legi societatii, asa cum a fost redactat de OUG 52/2008 prin care orice administrator are drept de a incheia contractul mentionat de dv. in numele societati. N-are dreptate in acest caz notarul, mai ales in ceea ce priveste sotia administratorului casatorit. Oricum daca faceti o hotararea AGA prin care imputerniciti pe asociati si sotia asociatului pentru a actua solidar in privinta solicitare creditul cu ipoteca s-a solutionat problema. Dar de ce sa va complicati? Vorbiti cu notar si lamuriti-va despre acest articol 70^1 a legii societatii.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat
Multumesc pentru raspuns.
Se pare ca trebuie sa ne adresam altui notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile de validitate ale contractului de ipoteca bancara MIOARA GHERGHICEANU MIOARA GHERGHICEANU Buna seara,as dori sa stiu daca sunt asociata la un S.R.L cu alte doua persoane si incheie un contract de ipoteca,ipotecand un bun ce apartine acestei ... (vezi toată discuția)
Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Pot mostenitorii sa scape de plata creditului? Imparatul Imparatul Unchiul meu, si-a facut o societate in care este asociat unic. Sotia acestuia este administrator la aceasta societate. Si-a construit un motel de 4 stele cu ... (vezi toată discuția)