Buna seara,as dori sa stiu daca sunt asociata la un S.R.L cu alte doua persoane si incheie un contract de ipoteca,ipotecand un bun ce apartine acestei societati pentru ca o alta societate sa obtina un credit bancar,aici vine si intrebarea propriuzisa,pentru a ipoteca acest bun este nevoie de acordul tuturor asociatilor din SRL,iar daca contractul de ipoteca incheiat cu banca se semneaza decat de unul dintre asociati vreau sa stiu daca acest contract este valabil incheiat?si daca in acest caz se poate invoca nulitatea contractului?:(
In mod normal, contractul se semneaza in baza unei Hotarari AGA semnata de toti asociatii prin care se decide ipotecarea bunului/bunurilor apartinand societatii pentru un credit acordat societatii X si se desemneaza reprezentantul societatii care va semna contractul de ipoteca, bancile in general solicita acest gen de document.
daca societatea care detine imobilul are hotararea AGA, prin care desemneaza persoana imputernicita sa semneze ipoteca la notar, poate deveni garant ipotecar in favoarea societatii care solicita imprumutul bancar. Nu inteleg sensul in care adresati intrebarea privind nulitatea ipotecii, atata timp cat exista o hotarare AGA la care au consfintit toti asociatii si au decis in a acorda aceasta garantie pentru alta societate ce se va imprumuta.
Buna ziua,incerc sa va explic intrebarea pe care am adresat-o.
La redactarea contractului de ipoteca s-a omis a se specifica Hotararea AGA,s-a specificat decat numele unuia dintre asociati si calitatea acestuia de asociat unic,ceea ce nu este conform realitatii,deoarece sunt trei asiciati.
Am inteles din raspunsul d-vs ca trebuia mentionata aceasta Hotarare AGA si pentru acest motiv vreau sa cred ca se poate invoca nulitatea actului.Va multumesc,o zi. buna:D
in mod evident, in acel contract de ipoteca trebuia mentionata hotararea AGA, iar semnatarul garantului ipotecar era cel desemnat de cei trei asociati.
Credit cu ipoteca
pitbull83
buna ziua,am si eu o intrebare si as dori sa aflu cat mai multe raspunsuri(corecte).socrul meu a facut un credit cu ipoteca(apartament)acum 4 ani cand ... (vezi toată discuția)