avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate egozenovie

Activitate egozenovie

Răspuns la discuția furt la varsta de 15 ani
lipsa de discernamant nu cred ca s-ar sustine in cazul ei-este bine dezvoltata fizic si psihic....iar termenul "delicventa juvenila-precoce"nu intelegem cum sa-l argumentam.....
mai am de asemenea o serie de intrebari:
1-in cazul amendei,care ar fi contravaluarea ei?
2-impreuna cu ea ,pe plaja se afla si prietenul ei,major.Acesta a sustinut ca nu a stiut nimic de furtul minorei,insa ulterior telefonul a fost amanentat de cei doi.Poate fi el considerat complice?
o minora in varsta de 15 ani a furat un telefon mobil dintr-un strand,telefonul fiind luat de la persoana de langa cearceaful acesteia.Telefonul este in valoare de aprox 250-500 euro
minora a fost chemata de politie pentru o declaratie-VERBALA,in care a recunoscut fapta,si le-a inapoiat telefonul care fusese amanetat-fiind recuperat pe cheltuiala minorei.
in perioada cand s-a produs furtul, minora a locuit intr-un centru pentru minori(-pentru aprox.2 luni)iar ulterior ea a fost reintegrata in familie-moment in care politia a chemat-o pentru audieri
care sunt urmarile faptei pentru minora-precizez ca saptamana viitoare a fost chemata pentru audieri politia tinand sa precizeze ca va fi nevoie sa fie insotita de parinti sau va primi un avocat din oficiu?
totodata mai tin sa precizez ca minora este la prima abatere
Răspuns la discuția casatoria 15 ani
nu stiu daca se poate existand prezumtia de graviditate pentru tine...dar asa viitorul sot s-ar putea s-o incurce
am 15 ani impliniti si vreau sa ma casatoresc....de ce documente mai am nevoie in fara de acordul parintilor
sunt o mama din romania si am intentat divortul impotriva sotului meu care este extrem de violent atat impotriva mea cat si a fiicei mele de 15 ani.Am renuntat sa initiez si o actiune de partaj pentru ca nu vreau sa mai am de a face cu el sub nici o forma.
Vreau sa va intreb care sunt mijloacele legale ca acesta sa nu mai aiba nici un drept de a decide asupra mea si a fiicei mele mergand chiar pana la decaderea lui din drepturile parintesti.