avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate zahariaconst

Activitate zahariaconst

Răspuns la discuția INCOTRO SA NE INDREPTAM?
Da, dar aceste conturi sunt goale si blocate de ANAF!!
Putem sa ne indreptam catre MECMA sub a carui autoritate functioneaza institutul???
Sunt salariat la un institut national de cercetare, cu capital 100% de stat, care functioneaza sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de afaceri, si ca membru al organizatiei de sindicat am castigat procesul pentru restante salariale .Am contactat un expert care a intocmit expertiza cu sumele de recuperat, am contactat un executor judecatoresc care incearca sa execute ceva bani de la niste datornici dar sansele sun ffff mici.Intrebarea mea este urmatoarea:in conditiile in care nu avem posibilitatea de recuperat mare lucru din bani, avand in vedere ca inclusiv cladirea apartine MECMA, care ar fi calea de urmat pentru punerea sentintei in aplicare, adica sa ne recuperam banii??
In conditiile in care MECMA, conform HG de infiintare a institutului ii revin sarcini concrete privind functionarea acestui institut, inclusiv de numire a dir. general, a cons. de administratie, de a aproba balanta de venituri si cheltuieli, etc., putem sa ne indreptam spre minister pentru blocarea sumelor pe care le avem de executat??
Multumesc mult.
PSDatorita ,,grijii'' ministerului, acest institut este in colaps, a stat fara nici un reprezentant legal vreo 9 luni, acum nu are nici consiliu de administratie, vina nu ne apartine in nici un fel!
Răspuns la discuția Calea legala de urmat?
As dori amanunte pentru intrarea in legalitate pentru casa de pensii si nu pentru executarea silita privind restantele salariale(art.261 din C.Muncii)!!
Deci cum modific raportarile facute de angajator legate de procentul de salarizare initial (cel diminuat)cu cel castigat in justitie(100%)????Asta ma intereseaza.
Am castigat un proces cu angajatorul in care ni s-a diminuat in mod abuziv salariul cu pana la 50 %.
As dori sa stiu cum pun in practica acea sentinta finala, irevocabila si executorie, in sensul ca aceasta diferenta sa apara si la casa de pensii, mai ales ca perioada se intinde din 2007 la zi, pentru a nu fii afectate veniturile realizate pentru pensie.
Ce acte trebuiesc intocmite si unde sa le predau?
Mentionez ca sunt in cintinuare salariat la acest angajator.
Impreuna cu alti colegi am castigat in proces diferenta salariala redusa abuziv ca urmare a punerii in aplicare de catre angajator a unei clauze din C.C.M. pe unitate, prin care eram retributiti cu 50%.
Avand in vedere ca hotararea este definitiva si irevocabila, trecand si de faza de recurs, care este modalitatea de modificare a fiselor fiscale ce se depun de angajator pentru fiecare salariat la Inspectoratul Teritorial de Munca, astfel incat sa apara in aceste fise procentul de 100%, pentru a nu ne afecta la calculul pensiei!
Aceste fise trebuiesc modificate din august 2007, la zi.Cine la modifica si care este procedura?
Multumesc mult.
Sunt nou pe acest forum, si postez acest subiect cu speranta ca cineva ma poate ajuta cu un sfat!
Probleme mea si a altor 120 de salariati este urmatoarea:
Lucrez intr-un institut national cu capital integral de stat dar cu autofinantare din contracte si proiecte!Va informez ca acest institut este institut national infiintat prin H.G. 276/1999 si se afla in coordonarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a fost reacreditat ca institut de interes national, ultima data prin decizia ANCS nr. 9634/14.04.2008, pentru inca o perioada de 5 ani, indeplinind criteriile de evaluare a activitatii stiintifice, conform H.G. 551/2007.
Cu regret va informez ca inregistram o restanta salariala de 9 luni de zile!
O mare parte dintre salariati au dat in judecata angajatorul pentru recuperarea celor 9 luni de salarii neplatite dar procesul merge cu pasi din ce in ce mai marunti, iar restanta creste!!!Mentionez ca acest institut are conturile blocate de ANAF, cu terti notificati, iar bruma de bani care mai ar trebui sa intre, merg la ANAF cu toate ca in Codul de Procedura Fiscala, la art. 149, alin (12) se prevede ca facand exceptie sumele restante ca salarii:
Art 149, alin. (12),, În mãsura în care este necesar, pentru achitarea sumei datorate la data sesizãrii bãncii, potrivit alin. (11), sumele existente, precum şi cele viitoare provenite din încasãrile zilnice în conturile în lei şi în valutã sunt indisponibilizate. Din momentul indisponibilizãrii, respectiv de la data şi ora primirii adresei de înfiinţare a popririi asupra disponibilitãţilor bãneşti, bãncile nu vor proceda la decontarea documentelor de platã primite, respectiv la debitarea conturilor debitorilor, şi nu vor accepta alte plãţi din conturile acestora pânã la achitarea integralã a obligaţiilor fiscale înscrise în adresa de înfiinţare a popririi, cu excepţia sumelor necesare plãţii drepturilor salariale.’’
Daca poate cineva sa ma ajute in a gasi o cale mai buna de recuperare a salariilor restante, deoarece toate demersurile mele la diverse institutii, deocamdata, sunt surde(Guvern, Presedintie, Senat, Parlament, MECMA, MMSSF, Parlamentul European, grupurile partidelor parlamentare, etc.)!!
Pot fi contactat si pe maill:zahariaconst@yahoo.com