Buna ziua. Am si eu nevoie de niște sfaturi de la cunoscători. Am o anexa in constructie. Anul viitor urmeaza sa ii fac receptia finala. Nu exista casa pe terenul respectiv si mi-am revizuit planurile în sensul ca aș vrea sa transform anexa respectiva in casă. Cum sa procedez sa tranform anexa in casa? cum e mai bine, inainte de receptie sau după receptia finala ? Care ar fi procedura? Vreau sa ii fac si modificari de extindere, deoarece intentionez sa locuiesc acolo la pensie. Din pacate de la primarie nu reusesc sa obtin vreo informatie in acest sens. Multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Bună ziua. Vin si eu cu o intrebare. In cazul unui bloc de doua scari (1 și 2), scara 1 - 22 ap de 2 camere suprafata totala 947m, consum repartitor general 410 indecsi. scara 2 - 15 ap de 2 si 3 camere suprafata totala 417m consum indecsi 470. Este normal ca scara 1 sa aibe procent de 3,05% consum comun si scara 2 31,26??? . Practic scara 2 achita 1500 lei iar scara 1 - 189,30 lei. Pe scara 2 nu exista calorifere pe scara si apartamentele debransate care au tevile din casa platesc numai pentru teava din subsol 118 lei. Apartamentele care au centrala si nu au tevile taiate au de achitat 374 lei doar pentru tevi si subsol, in conditiile in care aceeasi suma se achita pentru apartamentele la pausal. Eu la etajul 4 la pausal am de achitat 289 lei/ total caldura, iar cei cu centrale achita la asociatie 374 lei parti comune. Este o mare anomalie facuta de ISTA. Va rog sa imi spuneti unde pot verifica modul de calcul al acestei societati. Cu angajata lor nu ma pot intelege oricate argumente i-as da.
Sunt un consilier juridic debutant in cadrul unei societati comerciale si am gasit un dulap de dosare la care nu prea stiu sa le dau de cap deaceea am cateva intrebari.
1. Daca un dosar de insolventa sau faliment este din 2008 sau 2009 si nu stiu ce s-a mai intamplat sau daca firma care ne datora bani mai este functionala cum aflu aceste detalii. Daca firma s-a dizolvat ce fac cu debitul meu? ce document imi trebuie sa il predau la contabilitate si de unde il iau?
2. O firma care a iesit din insolventa poate fi data in judecata pentru un debit pe care un nu l-am inscris la masa credala?
3 .in ce situatii nu imi mai pot lua banii de la o societate, mai bine zis ii pot scade din contabilitate???
4 debitele prescrise ( din cate stiu dupa 3 ani) cum le scad din contabilitate, in baza carui document?Dar cele nerecuperabile???
As dori sa scap cumva de aceste dosare si mi-ar fi de mare ajutor sa aflu un raspuns.
Multumesc anticipat pentru ajutor.