avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Despre debite nerecuperabile sau prescrise.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Despre debite nerecuperabile sau prescrise.

Sunt un consilier juridic debutant in cadrul unei societati comerciale si am gasit un dulap de dosare la care nu prea stiu sa le dau de cap deaceea am cateva intrebari.
1. Daca un dosar de insolventa sau faliment este din 2008 sau 2009 si nu stiu ce s-a mai intamplat sau daca firma care ne datora bani mai este functionala cum aflu aceste detalii. Daca firma s-a dizolvat ce fac cu debitul meu? ce document imi trebuie sa il predau la contabilitate si de unde il iau?
2. O firma care a iesit din insolventa poate fi data in judecata pentru un debit pe care un nu l-am inscris la masa credala?
3 .in ce situatii nu imi mai pot lua banii de la o societate, mai bine zis ii pot scade din contabilitate???
4 debitele prescrise ( din cate stiu dupa 3 ani) cum le scad din contabilitate, in baza carui document?Dar cele nerecuperabile???
As dori sa scap cumva de aceste dosare si mi-ar fi de mare ajutor sa aflu un raspuns.
Multumesc anticipat pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare ionutanton777ro ionutanton777ro Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic [b]admiterea unei creante [/b](si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)
Problema cu creanta, desi e castigata DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua, Problema pe care v-o expun ar fi urmatoarea. Am dat in judecata o firma, pentru un debit de 6000 , am mers pe somatie de plata. Am castigat si ... (vezi toată discuția)