avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul tevi comune bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul tevi comune bloc

Bună ziua. Vin si eu cu o intrebare. In cazul unui bloc de doua scari (1 și 2), scara 1 - 22 ap de 2 camere suprafata totala 947m, consum repartitor general 410 indecsi. scara 2 - 15 ap de 2 si 3 camere suprafata totala 417m consum indecsi 470. Este normal ca scara 1 sa aibe procent de 3,05% consum comun si scara 2 31,26??? . Practic scara 2 achita 1500 lei iar scara 1 - 189,30 lei. Pe scara 2 nu exista calorifere pe scara si apartamentele debransate care au tevile din casa platesc numai pentru teava din subsol 118 lei. Apartamentele care au centrala si nu au tevile taiate au de achitat 374 lei doar pentru tevi si subsol, in conditiile in care aceeasi suma se achita pentru apartamentele la pausal. Eu la etajul 4 la pausal am de achitat 289 lei/ total caldura, iar cei cu centrale achita la asociatie 374 lei parti comune. Este o mare anomalie facuta de ISTA. Va rog sa imi spuneti unde pot verifica modul de calcul al acestei societati. Cu angajata lor nu ma pot intelege oricate argumente i-as da.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:08, 10 Februarie 2024
Cu angajata de la firma denumita de catre dvs. nu trebuie sa va intelegeti.
Conducere asociatiei dvs. trebuie sa discute si sa inteleaga actiunile firmei privind calculul repartizarii costurilor prin repartitoare de costuri.
Orice firma autorizata sa faca aceste repartizari, trebuie sa faca un inventar foarte precis al suprafetelor echivalent termice (adica toate instalatiile care produc incalzire), de pe suprafetele comune (incepand cu subsolul, casa scarii, uscatoare, tevi interioare neizolate,etc.).
Sigur, datele puse la dispozitie de dvs. pe mine personal nu au cum sa ma ajute sa va dau un raspuns bun..., dar cel putin conducerea asociatiei dvs. trebuie sa cunoasca toate aceste aspecte, astfel incat sa va poata raspunde la aceste intrebari. Probabil ca firma respectiva are facute niste calcule, altfel daca sunt reclamate la ANRE, pot sa primeasca niste amenzi uluitoare.
Asadar, puneti conducerea asociatiei sa va raspunda la aceste intrebari si daca nu pot, sa mearga la firma sa discute cu conducerea acesteia , nu cu o angajata de acolo, care nu stie mare lucru.
Pe de alta parte, pe la noi, fiecare scara de bloc are gigacalorimetrul propriu si firma de repartitoare face repartizari de costuri, in baza masuratorilor fiecarui aparat, iar costurile comune, in baza inventarului despre care am scris mai sus.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tevilor de caldura marinica71 marinica71 buna ziua!locuiesc la et.3 intr un bloc cu 10 et.in cele11 apartamente de pe tronsonul meu(pe verticala) doar 1 mai este racordat la termoficare restul avem ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)