Unii dintre dvs., probabil avocati, sustin pdv potrivit caruia situatia este posibila.
Realitatea este ca aceasta situatie nu este posibila, potrivit legii. Asa ca, va rog nu mai spuneti prostii. Vedeti legislatia incidenta.
Raspunsurile la intrebarile dvs. le gasiti in Legea 230/2007 actualizata. Sunteti obligata sa-i permiteti sa intre in apartament, insa nu oricand, numai in conditiile prevazute de Lege. Daca AGA a decis ca este necesara constituirea unui fond de rulment, nu va puteti opune. Puteti depozita bunurile personale numai in locurile care au o astfel de destinatie si in conditiile stabilite de organele de conducere.
Da, veti fi raspuzator si dupa 3 ani, inclusiv dupa plecarea din societate.
Repet, daca nu ati fost dvs. derulatorul si nu ati avut sarcini de monitorizare a contractului, nu raspundeti.
Potrivit Statutului, da, nu raspund pentru oportunitate, pentru aspectele economice, tehnice sau de alta natura....dar nu contati pe aceste prevederi.
Este o poveste depasita sustinerea potrivit careia juristul raspunde numai de clauzele "juridice", de "legalitatea contractului". Juristii care se respecta si care vor sa doarma linistiti trebuie sa examineze toate clauzele contractului, sa se perfectioneze pe latura economica, tehnica. Impreuna cu ceilalti specialisti au obligatia de a incheia contracte echilibrate, sa verifice sumele, clauzele cu privire la garantii, la obligatiile partilor, la taxe, impozite, licente, autorizatii, offset etc.
Daca un contract este "prost" el va raspunde primul.
Are dreptate colegul: pana se prescrie fapta care i se imputa consilierului.
In principiu un consilier juridic nu raspunde pentru derularea contractului, cu exceptia situatiei in care chiar el este derulatorul de contract. Ex. contractul pentru achizitionarea programului Lege 4.
Este insa posibil ca la unele societati comerciale juristul sa aiba sarcina de a urmari, monitoriza, derularea contractelor si de a sesiza conducerii situatiile in care apar probleme. Este posibil ca aceasta indatorire sa fie inscrisa in Fisa postului. Atunci va raspunde pentru modul de derulare a contractelor impreuna cu derulatorii.
Dati mai multe detalii.
Aveti perfecta dreptate. Din punct de vedere legal nu exista nicio legatura intre faptul imprumutului si aplicarea unei sanctiuni. Singura/singurul obligatie/drept al societatii este sa retina sumele potrivit procedurii de executare silita. Seful ei nu are niciun drept sa o sanctioneze sau sa o schimbe din post. Astfel de greutati nu pot fi invocate de sefi pentru a declara o persoana ca nefiind de incredere. Daca colega va fi sanctionata pentru aceste motive poate contesta sanctiunea. Din pacate multi sefi cu apucaturi comuniste intalnim in entitatile din Romania. Colega ta insa trebuie sa evite orice neintelegeri care ar putea afecta negativ activitatea colectivului.
Nu inteleg ce legatura au prevederile acestei ordonante cu un contract de credit.
Cum se recupereaza TVA achitat la exportul de bunuri alimentare din Romania, de catre societatile din UE?