avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturile/indatoririle administratorului - inspectia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturile/indatoririle administratorului - inspectia apometrelor si altele

Locuiesc in bloc, ave, asociatie de proprietare. Sunt nemultumita si doresc sa stiu care sunt drepturile/obligatiile administratorului, presedintelui.

1. S-a pus un anunt in scara prin care se anunta controlul apometrelor pentru o anumita zi. Nu a venit in acea zi, ci in alta. Are acest drept? Sunt obligata ca si proprietara sa-i permit accesul in apartament? Pana si Politia are nevoie de mandat de perchezitie, de ce administratorul poate intra cand i se nazare lui sa faca control?

2. Fond de rulment este obligatoriu sa fie platit? sau pot renunta la a-l plati?

3. Locatarii au dreptul de a depozita bunuri personale in subsolul/spatiile comune(casa scarii, uscatorie) ale blocului?
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 17:28, 1 Iunie 2011
Raspunsurile la intrebarile dvs. le gasiti in Legea 230/2007 actualizata. Sunteti obligata sa-i permiteti sa intre in apartament, insa nu oricand, numai in conditiile prevazute de Lege. Daca AGA a decis ca este necesara constituirea unui fond de rulment, nu va puteti opune. Puteti depozita bunurile personale numai in locurile care au o astfel de destinatie si in conditiile stabilite de organele de conducere.
1-
Art 15 din L nr 230/2007 Cu un preaviz de 5 zile ,proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei,
atunci cand este necesar sa se inspecteze,sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna,la care se poate avea acces numai din respectivul aparatamnet sau spatiu.Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesul se poate face fara preaviz

2-
Art 24 (1) din HG nr 1588/2007 In scopul asigurarii fondurilor necesare pentru plati curente,asociatia de proprietari stabileste cuantumul si cota de participatie a proprietarilor la constituirea fondului de rulment

3-Subsolul.spatiile comune respectiv proprietatea comuna ,se afla sub incidenta art 11(2) L nr 230/2007
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune,fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari
Da administratorul are dreptul sa va citeasca apometrele-dupa anuntul facut.
Administratorul in cazuri de forta majora poate intra in locuinta.
Trebuie sa platiti fondul de rulment.Dintr-un portofel gol nu poti plati nimic.
Asociatia plateste facturile la furnizori inainte de afisarea listelor.Abia dupa
ce se incaseaza banii se reface fondul de rulment din care se platesc aceste
facturi.
Daca subsolul a fost amenajat(prin constructie)cu boxe se poate depozita,dar
sunt conditii specifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este statutul uscatoriei de scara puskyn puskyn Buna seara, am si eu o intrebare in legatura cu uscatoria scarii de bloc pe care locuiesc. presedintele de scara impreuna cu administratorul au decis ca in ... (vezi toată discuția)
Abuzuri administrator alina_25 alina_25 -a incercat sa convinga prin minciuna un locatar care se invecina cu o uscatorie sa semneze transformarea acestuia n magazin (bar ) in acest sens punand ... (vezi toată discuția)
Penalizare pentru achitarea intretinerii Jeremy Jeremy - Nu am platit intretinerea la apartament 4 luni. In acest timp s-au strans 190 lei de achitat catre asociatia de proprietari. Am fost penalizat dupa ... (vezi toată discuția)