avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzuri administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzuri administrator

-a incercat sa convinga prin minciuna un locatar care se invecina cu o uscatorie sa semneze transformarea acestuia n magazin (bar ) in acest sens punand inclusiv convocator la avizier pentru locatarii de pe acea scara in care s se stableasca pret chirie peuscatorie (pret care era de fapt stabilit de inainte ) ,cand cel locatar si-a dat seama de abuz si a reclamat la serviciu de specialitate din primarie a dat repede anuntul jos
-in afara de acel anunt a mai pus inca un anunt prin care anuntat ca sa defectat o conducta la subsol si ca locatarii de pe coloana respectiva trebuie sa o repare (ma intreb de ce mai exista functia de administrator atunci ),iar cand a facut acel locatar acea plangere acel anunt a fost dat jos impreuna cu celallat privind inchiriere uscatorie cu toti crezand ca problema sa rezolvat
-acum 2 zile a aparut la fel un anunt care spune ca acea teava este defecta la subsol si ca locatarii de pe acea coloana tre sa o repare
-cand sa sunat la serviciu de specialitate din primarie ni sa spus ca daca stim ce fond de rulment are asociatia din care sa repare acele defectiuni
Acum care e treaba eu nu stiudaca sa strans un asa fond sau ce valoare are dar ce mi se pare total pe dos este ca ni se cere locatarilor de pe o coloana sa gasim instalator si noi sa rezolvam problema ,iar situatia este ca eu si cu inca un domn am zis ok cautam noi instalator facem reparatie dar pe urma cum recuperam bani de la restul oamenilor,nu ar trebuii administratorul sa se ocupe de intreaga problema ?

Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 12:56, 17 Martie 2014
1-Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunari generale,ale presedintelui de asociatie si ale comitetului executiv
2-
a incercat sa convinga prin minciuna un locatar care se invecina cu o uscatorie sa semneze transformarea acestuia n magazin (bar )

Conform norme in vigoare schimbarea destinatiei spatiului parte comuna se realizeaza in anumite conditii legal prevazute
Conditiile de inchiriere spatii comune sunt decise de reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari
3-
cand sa sunat la serviciu de specialitate din primarie ni sa spus ca daca stim ce fond de rulment are asociatia din care sa repare acele defectiuni

Fondul de rulment este fondul din care asociatia de proprietari achita facturile furnizorilor /prestatorilor de servicii ,pana la recuperarea c/v cote individuale
Fondul de rulment nu poate fi utilizat pentru reparatii parti comune de instalatii/constructii din imobil
Reparatia si intretinerea partilor comune se pot executa din fondul de reparatii,de penalitati sau alte depozite ale asociatiei de proprietari
4-Din expunerea dv rezulta ca activitatea in cadrul asociatiei dv de proprietari este cam haotica sau cel putin reprezentantii legali=presedinte+comitet executiv nu isi exercita cu responsabilitate obligatiile si atributiile functiei
Obligatia reparatiei partilor comune revine exclusiv asociatiei de proprietari care detine responsabilitatea angajarii de persoana specializata fizica sau juridica care la finalul lucrarii poate emite documente justificative pentru executie si garantia acesteia
Nu dv ca proprietari trebuie sa cautati instalator ci asociatia de proprietari prin reprezentantii sai
Va multumesc pentru raspuns am sunat la serviciul asociatii locatarii din cadrul primariei si sa rezolvat ,ce sa va zic asa domnul administrator are mult tupeu a incercat inclusiv sa ma convinga ca numa coloana pe care ste defectiunea tre sa achte reparatia lucru care desigur i l-am demontat cu legea in mana.
Va multumesc si tineti-o tot asa faceti o treaba grozava

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme administrație de bloc Ama0606 Ama0606 Buna seara. Va rog sa ma ajutați in legătura cu o problema ce tine de administrația blocului. La subsolul blocului in care locuiesc, avem o defecțiune la ... (vezi toată discuția)
Garaj si teava care curge lumicluj lumicluj Buna seara. Va urmaresc de mult, acum am si eu o problema si va cer ajutorul. Sunt proprietara unui garaj proprietate personala aflat la subsolul unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Restanta fond reparatii filipalina filipalina conform legii in cat timp esti obligat sa platesti fondul de reparatii pe anul in curs? -mentionez ca de 4 ani asociatia de propietari din blocul unde ... (vezi toată discuția)