avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... care este statutul uscatoriei de scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

care este statutul uscatoriei de scara

Buna seara,

am si eu o intrebare in legatura cu uscatoria scarii de bloc pe care locuiesc. presedintele de scara impreuna cu administratorul au decis ca in uscatorie sa faca administratie pentru tot blocul, si ca pot decide pe cine dau afara sau nu din aceasta cu ce are fiecare o bicicleta etc ca asa vrea muschiul lui? pot face acest lucru?
ca ne dau in judecata ca au semnat 16 apartamente din 19? Daca ma puteti ajuta ar fi minunat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:48, 8 Martie 2012
Spatiul apartine asociatiei si conduicerea acesteia poate decide ce destinatie sa-i dea. In general in acel spatiu este sediul administratiei si nu depozit de vechituri .Va poate obliga sa le ridicati . Spatiul poate fi inchiriat unei societati comerciale si se poate obtine chirie cu care imbunatatiti aspectul scarii . Nu trebuie sa va opuneti la tot ce este nou .
buna seara,
multumesc pentru sfat dar acest lucru nu este valabil pentru toti ? ci doar pentru unii? iar raspunsul chiar a fost ca <asa vrea muschiul meu> putem face ceva in acest sens ?
Uscatoria blocului reprezinta parte comuna
Aspectul ca in uscatorie sunt depozitate bunuri personale apartinand anumitor proprietari constituie incalcarea normelor in vigoare,de vreme ce uscatoria este parte comuna ,
utilizarea acesteia revenind tuturor proprietarilor
Hotararea de a fi utilizata uscatoria drept spatiu administrativ al blocului ar trebui sa va bucure,pentru ca daca spatiul administrativ ar fi in alt imobil ar crea greutati majoritatii proprietarilor
Constientizati ca art 11 (2) din L nr 230/2007 precizeaza
Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune ,fara a obtine mai intai acordul din partea asociatiei de proprietari
Este normal si corect ca asociatia de proprietari sa aiba un sediu. Iar daca, asa cum spuneti, acest uscator era folosit ca magazie, cu siguranta ca nu era folosit de toti cei 19 proprietari. De-abia acum, ca sediu al asociatiei va fi de folos tuturor din scara.
Iar daca asociatia dumneavoastra are mai multe scari de bloc, discutati cu presedintele asociatie sa perceapa o chirie pentru sediul asociatiei. Aceasta chirie va fi repartizata tuturor proprietrilor din asociatie pe cota indiviza ca si alte cheltuieli administrative. Suma incasata lunar se va transfera numai proprietarilor de la scara unde este sediul asociatiei, in fondul de reparatii.
In acest fel toti proprietarii scarii (inclusiv dumneavoastra) vor avea permanent fond de reparatii pentru lucrarile ce se vor realiza pe scara respectiva.
Dl. adriantot are dreptate, cam asa se procedeaza, insa cred ca problema lui @puskyn este alta, atitudinea presedintelui, respectiv ”asa vrea muschiul meu”. Cred ca oricine ar intelege demersul conducerii asociatiei, dar nu in acesti termeni. Acum nu stim toata discutia, este posibil ca si dvs. sa-l fi provocat, insa, repet, presedintele trebuie sa aiba un alt dialog... Si nu trebuie sa se ajunga la judecata daca majoritatea a hotarat.
La mine in bloc este sediul asociatiei, pentru peste 500 de apartamente. Este ceva ”foiala” in zilele de incasari, insa se percepe si o chirie de 150 lei/luna, bani care intra numai in fondul de reparatii a proprietarilor din bloc (150 x 12 = 1.800 lei/an) - suma care nu-i de aruncat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu pt. asociatia de proprietari Petrus1731 Petrus1731 Am urmatoarea nelamurire: O camera situata la parterul unui bloc ca sa poata fi inchiriata de Asociatia de proprietari pentru sediu, legal cu contract de ... (vezi toată discuția)
Spatiu uscatorie o_l o_l am incercat sa scriu un mesaj si vad ca nu mi-a reusit scuze voiam sa spun ca de putin timp sediul asociatiei s-a mutat intr-o uscatorie de la o scara ce ... (vezi toată discuția)
Chirie pt sediu asociatie Ginulici Ginulici Sediul a doua asociatii de proprietari este unul comun, la parterul uneia dintre cele doua asociatii . In aceasta situatie locatarii scarii unde este situat ... (vezi toată discuția)