avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate Maryan107

Activitate Maryan107

Răspuns la discuția Executare
Creditul nu mai este la banca ci este la o firma de recuperari, iar pe numele meu nu am nimic, insa am platit, nu m-am bazat ca nu au ce sa-mi execute
Discuție Executare
Revin pentru un topic mai vechi, referitor la un credit ajuns la o firma de recuperari. Pe scurt: un credit din 2008 de 30k RON ajuns la firma de recuperari, pe care am facut tot posibilul sa-l achit. Din suma datorata am achitat 22k RON pana acum ceva timp, intrand in imposibilitate de plata (buget f.mic).
Zilele trecute am primit o scrisoare prin care ma anunta faptul ca datoria s-a majorat si imi cer 500 RON pentru a nu transmite dosarul catre executare silita si a nu fi calculate dobanzi retroactive, nefiind mentionat ca acei bani sa fie achitati in contul datoriei ci strict pentru a nu fi transmis dosarul catre executare.
Avand in vedere faptul ca de fiecare data cand am putut achita datoria, am facut-o, achitand 73% din datorie, aceasta notificare mi se pare pur si simplu santaj, fapt pentru care ma gandesc sa fac inclusiv plangere la politie deoarece dupa cum este formulata notificare se intelege faptul ca imi cer bani pentru un favor, nicidecum pentru datoria catre ei.
Nici pana acum (3 ani distanta) nu mi-au prezentat contractul de cesiune sau vreo baza legala conform carora mi-ar putea calcula dobanzi.
1. Din moment ce am achitat mare parte din datorie si sunt dispus sa-mi achit datoria imediat ce voi putea dpdv financiar, exista posibilitatea executarii silite ? Am auzit multe persoane care nu au fost executate desi nu achitat nici un leu, iar eu care am achitat 73% din datorie sa-mi faca asa ceva ?
2. Avand in vedere notificarea sub forma de santaj, as putea sa fac plangere impotriva lor ?
Multumesc
Buna ziua,

Am un contract de telefonie mobila incheiat cu firma "Portocaliu" de mai multi ani de zile. In urma cu 1 an abonamentul urma sa expire, insa mi-au facut o noua oferta care parea rezonabila si am acceptat-o, semnand un act aditional valabil pe 24 de luni. Mentionez ca abonamentul este de 75E.

Mai exact in contract exista o clauza conform careia trebuia sa pastrez planul tarifar minim 12 luni: Clientul este de acord sa mentina planul tarifar ales prin prezenta oferta pentru toate cartelele SIM pe o perioada de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentului actul aditional. Inainte de implinirea acestui termen, pentru fiecare cartela sim transferata pe un plan tarifar inferior celui ales sau din afara grupei de abonamente aferente acestuia, Clientul va plati daune in cuantum de x Euro

Totodata in momentul cand am semnat contractul, am observat clauza, insa reprezentatul portocaliu mi-a spus ca dupa 1 an pot reduce si la jumate abonamentul.

Mai este putin si trec acele 12 luni, insa am sunat la serviciul clienti care m-a anuntat ca nu pot trece decat la planul tarifar de 65 Euro, in caz contrar fiind taxat cu X. Nu exista absolut nici o clauza in care sa fie mentionata valoarea inferioara la care pot trece ci doar faptul ca pot trece la un abonament inferior. In grupa respectiva de abonamente conform clauzei, cel mai mic este de 9 Euro (abonament pe care nu-l doresc deoarece nu are mai nici un beneficiu)

Mi se pare foarte abuziv si nedrept faptul ca nu mi se accepta trecerea la un abonament de aproximativ 30 de euro, lucru care este conform clauzei din contract si mai ales acest lucru mi-a fost confirmat si de reprezentatul de vanzari in momentul semnarii contractului.

Ce pot face in situatia de fata ?

Multumesc

Răspuns la discuția Recuperare credit
am discutat cu ei referitor la acest lucru insa ei vor sa-mi fac un grafic de plati prin care sa dau peste 1000 RON ceea ar insemna imposibil pentru mine ... ce pot face in aceasta situatie ?
Buna ziua,

In anul 2008 am luat un credit de la banca in valoare de 30.000 RON pe care la un moment dat am ajuns in imposibilitate de plata din cauza ca mi-am pierdut locul de munca. Rata la credit era ~ 500 RON. Din aceasta cauza creditul mi-a fost vandut catre o firma de recuperari. Imediat ce mi-am gasit de munca am inceput sa le achit lunar o suma de aproximativ ~ 700-800 RON insa luna de luna ma tot suna si ma ameninta ca daca nu platesc mai mult ma vor actiona in instanta deoarece ei nu au timp sa astepte dupa mine. Nu am bunuri pe numele meu, creditul a fost luat pe baza salariului la vremea respectiva. Platesc lunar suma aceasta la ei imediat ce-mi intra si mie salariu. Au un istoric, au recunoscut si ei cand m-au sunat ca intr-adevar se vede ca vreau sa-mi platesc datoria dar totusi vor sa platesc mai mult de atat desi le dau jumate din salariu.

In conditiile astea pot ajunge pana la poprire la salariu ? pentru ca nu stiu cat de bine o sa cada angajatorului daca se ajunge aici. Ei totusi nu se gandesc ca daca din cauza asta imi pierd locul de munca, nu voi mai avea de unde sa le platesc nimic ?! Mai mult din ce stiu se poate opri maxim 1/3 din salariu ceea ce ar insemna mai putin decat le dau eu lor in momentul de fata.