avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare credit

Buna ziua,

In anul 2008 am luat un credit de la banca in valoare de 30.000 RON pe care la un moment dat am ajuns in imposibilitate de plata din cauza ca mi-am pierdut locul de munca. Rata la credit era ~ 500 RON. Din aceasta cauza creditul mi-a fost vandut catre o firma de recuperari. Imediat ce mi-am gasit de munca am inceput sa le achit lunar o suma de aproximativ ~ 700-800 RON insa luna de luna ma tot suna si ma ameninta ca daca nu platesc mai mult ma vor actiona in instanta deoarece ei nu au timp sa astepte dupa mine. Nu am bunuri pe numele meu, creditul a fost luat pe baza salariului la vremea respectiva. Platesc lunar suma aceasta la ei imediat ce-mi intra si mie salariu. Au un istoric, au recunoscut si ei cand m-au sunat ca intr-adevar se vede ca vreau sa-mi platesc datoria dar totusi vor sa platesc mai mult de atat desi le dau jumate din salariu.

In conditiile astea pot ajunge pana la poprire la salariu ? pentru ca nu stiu cat de bine o sa cada angajatorului daca se ajunge aici. Ei totusi nu se gandesc ca daca din cauza asta imi pierd locul de munca, nu voi mai avea de unde sa le platesc nimic ?! Mai mult din ce stiu se poate opri maxim 1/3 din salariu ceea ce ar insemna mai putin decat le dau eu lor in momentul de fata.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:46, 24 Mai 2011
Daca a ajuns la o firma de recuperari creante asa se intampla...au obiceiul de a'si face un targhet din nr de clienti deranjati:). Este adevarat ca daca se va ajunge la poprire ...se poate opri la maxim 1/3 din salariu.Dar ma indoiesc ca o vor face daca va achitati lunar ratele.

Catre administratorii acestui forum:
Nu am primit niciun maill pt activarea contului.Mentionez ca adresa de e-maill este corecta.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters208490, utilizator
exista legal o limita prin care o societate de recuperare poate sa solicite un anumit cuantum din salar ca plata lunara aferenta debitului.dvs ati comis in schimb o mica eroare;TREBUIE sa initiati de urgenta un grafic de plati cu firma de recuperare,tocmai de a evita aceasta situatie in care va aflati.
am discutat cu ei referitor la acest lucru insa ei vor sa-mi fac un grafic de plati prin care sa dau peste 1000 RON ceea ar insemna imposibil pentru mine ... ce pot face in aceasta situatie ?
sa nu-i luati in seama si sa platiti cat aveti.
cereti dvs un desfasurator sa stiti cat ati platit si cat mai aveti de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme banci georgecalin georgecalin am contractat 3 credite la 3 banci diferite in 2006. totul a decurs bine am platit ratele fara probleme pana cand am ramas fara munca din cauza falimentului ... (vezi toată discuția)
Executare silita mihaela-alinac mihaela-alinac Am ajuns in instanta cu o firma de recuperari care pretinde ca le datorez suma de 4800 ron.Au cumparat creanta de la o banca la care eu aveam rate restante ,in ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cristi_Xulescu Cristi_Xulescu In martie 2007 am luat un credit cu buletinul in valoare de 10.000 euro. Cand am solicitat creditul, a ramas ca mama mea sa plateasca lunar rata la banca ... (vezi toată discuția)