avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme banci

am contractat 3 credite la 3 banci diferite in 2006. totul a decurs bine am platit ratele fara probleme pana cand am ramas fara munca din cauza falimentului angajatorului si am acumulat restante la banci.la una din banci datoria a fost preluata de eos ksi , iar eu intre timp m-am reangajat dar din cauza datoriilor restante tot salariul meu il dau pe datorii la banci si tot nu ajung.1. daca incetez orice plata si imi opresc din salariu ratele nu pot opri decat maxim 1/2 asa e? 2. daca raman fara munca iar si nu mai am cum sa platesc ce se poate intampla? pot ajunge la inchisoare? cum ma executa silit daca nu am absolut nimic pe numele meu?
daca imi infiintez o societate se pot atinge de vreun bun sau veniturile societatii?
multumesc anticipat!!!!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:25, 22 Ianuarie 2009
Buna ziua,

intr-adevar dc incetati plata ei va vor pune poprire pe salariu si va vor opri maxim 1/2 din acesta.
Dc nu aveti niciun bun si nici salariu nu au ce sa va faca. Nu veti ajunge la inchisoare.
Dc infiintati o SC, in teorie bunurile firmei sunt ale ei si nu se pot atinge de ele. Dc insa isi pun mintea si au probe, s-ar putea dovedi ca ati facut firma in scopul fraudarii creditorilor si atunci s-ar putea sa va ia bunurile. Asta insa va fi dificil dar nu imposibil. Recomand sa aveti asociati si sa si faceti ceva activitati.

av. Boncu
Buna ziua!
Am si eu o intrebare legata de acest subiect:
In 2005 am facut imprumuturi la 3 banci. Pe vremea aceea aveam un salariu destul de bun, un contract de inchiriere care imi aducea un plus de bani fata de salariu. Firma unde lucram a incetat activitatea; in 2006 eu am vandut si apartamentul proprietate personala pe care il detineam impreuna cu sotul si bunul care imi aducea un venit suplimentar.Din 2007 nu am mai putut plati ratele la banci, acum sunt salariata, nu am un salariu f. bun ca sa-mi pot permite sa platesc ratele, pe numele meu nu mai am nimic, se pot lega de faptul ca am vandut acele bunuri in 2006? mentionez ca imprumuturile nu erau cu ipoteca. Ma suna cei de la firma de recuperari EOS prin vecini ca sa-mi comunice sa iau legatura urgent cu ei, cum e mai bine: sa-i sun sau nu? Daca ii sun trebuie sa le promit ceva dar deocamdata nu am nici o certitudine...
Va multumesc!
Depinde: ce ati facut cu banii din vanzari, cui si pe ce bani ati vandut bunurile... De astea, in mare, depinde daca se pot indrepta spre contractele alea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)
Recuperator eos ksi ValentinaGe ValentinaGe In 2014 am avut intarzieri la plata creditului bancar si astfel dosarul meu s-a plimbat de cateva ori intre banca si EOS KSI . Din octombrie anul acesta am ... (vezi toată discuția)
Ma pot actiona in instanta? aldo_moro aldo_moro In 2007 am facut un credit la BCR, am platit doar cateva luni ratele, dupaca care am plecat din tara. Timp de 6 luni nu a mai fost platita nici o rata. Cand ... (vezi toată discuția)