Am ajuns in instanta cu o firma de recuperari care pretinde ca le datorez suma de 4800 ron.Au cumparat creanta de la o banca la care eu aveam rate restante ,in termen de 15 zile de la data cumpararii creantei,am virat catre firma de recuperari intrega suma pe care ei au platit-o bancii conform notei de contabilitate pe care am luat-o de la banca.Nu inteleg de unde vine aceasta suma si nici nu o recunosc.Am pierdut in instanta pe motiv ca nu am depus cererea in timp util,desi dupa calculele avocatei se incadra in termen.Acum am facut recur.problema e daca pierd procesul mi se vor retine banii din salariu in urma hotararii judecatoresti?mentionez ca mai am o rat pe statul de plata de 600 ron,mai am un credit cu ipoteca cu rata lunara de 670 ron pe care il achit personal la banca, am cheltuieli cu naveta la locul de munca de 350ron,si doua persoane in intretinere ,salariul meu fiind de 1700 ron.Daca imi retine unitatea si o rata pentru firma de recuperare ma vad in imposibilitatea de a ma deplasa la locul de munca iar daca nu platesc la creditul ipotecar ajung iar la firma de recuperari.Cum pot sa ma adresez angajatorului sa nu-mi retina o suma pe cre nu-mi permit sa o achit la firma de recuperari,oare se poate tine seama de ratele pe care le am pentru a nu proceda la executarea silita /
Conform Codului de Procedura Civila nu se va putea retine din veniturile salariale nete ale salariatului respectiv decat maxim 1/3 din salariu net.
Art. 409. - Salariile si celelalte drepturi banesti cuvenite angajatilor de orice fel pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din salariul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere;
b) pana la 1/3 din salariul lunar net, pentru repararea pagubelor pricinuite proprietatii publice;
c) pana la 1/5 din salariul net, pentru orice alte datorii.
In cazul mai multor urmariri asupra aceluiasi salariu, acestea pot fi acoperite toate numai pana la o suma ce nu depaseste 1/2 din salariul lunar net si cu respectarea urmatoarei ordine de preferinta:
a) obligatiunile de intretinere;
b) plata despagubirilor pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale;
c) plata datoriilor catre stat izvorate din impozite si taxe;
d) plata despagubirilor pentru repararea pagubelor pricinuite proprietatii publice;
e) toate celelalte datorii.....etc
probabil va referiti la faptul ca ati depus contestatie la executare la mai mult de 15 zile de la primirea somatiei de plata. Se mai intampla ca avocatii sa claculeze prost. Deindata ce veti primi urmatorul act de executare, faceti o noua contestatie impotriva actului respectiv. Asa veti fi in termen.
P.S. daca totusi avocata dvs are dreptate, va castiga recursul in contestatia la executare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Proprire salar
Vilcu Gina
Buna ziua.As vrea sa stiu cat la % din salariul net lunar al unui salariat am voie sa retin in cazul in care venitul salariatului este sub incidenta unei ... (vezi toată discuția)
Probleme poprire
vasiledela4
Am o problema cu executorul judecatoressc eu sunt angajat cu 2 ore am un salariu de 260 ron patronul a virat 87ron conform legii a fost anuntat ca suma se v-a ... (vezi toată discuția)