avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii retineri din salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

retineri din salariu

Pentru un angajat s-a primit titlu executoriu pentru retinerea de 1/3 din salariu cu titlu de recuperare rate credit+chelt.de executare.
Eu am gasit urmatorul text-

Plăţile astfel efectuate în decursul unei luni nu pot depăşi jumătate din salariul net. Salariile şi celelalte drepturi băneşti cuvenite angajaţilor de orice fel pot fi urmărite:

până la 1/2 din salariul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţii de întreţinere;
până la 1/3 din salariul lunar net, pentru pagubele pricinuite proprietăţii publice;
până la 1/5 din salariul lunar net, pentru orice alte datorii.
In ce cuantum se va face retinerea 1/3 cat a indicat executorul sau 1/5?
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 15:49, 6 Octombrie 2011
eu zic ca 1/3din salariul net,pentru ca sunt rate credite..
astepatam pareari..eu am avut un caz mai in primavara la o firma..
Conform art.409 Cod proc.civila veniturile debitorului pot fi urmarite astfel:
-pana la 1/2 din venitul lunar net,pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pt.copii;
-pana la 1/3 din venitul lunar net pentru orice alte datorii.
daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului,indiferent de natura creantelor,in afara de cazu cand legea prevede altfel.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire amalia20 amalia20 am doua propriri pe salar si in fiecare luna imi ia 50% din salar ce solutii am? sa nu imi mai retina asa mult ce pot face ? (vezi toată discuția)
Poprire salariu iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am facut mai multe credite pentru nevoi personale, fara garantii si am deja puse doua propriri pe salariu in cuantum de 400 lei. Salariul meu este ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)