Pentru un angajat s-a primit titlu executoriu pentru retinerea de 1/3 din salariu cu titlu de recuperare rate credit+chelt.de executare.
Eu am gasit urmatorul text-
Plăţile astfel efectuate în decursul unei luni nu pot depăşi jumătate din salariul net. Salariile şi celelalte drepturi băneşti cuvenite angajaţilor de orice fel pot fi urmărite:
până la 1/2 din salariul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţii de întreţinere;
până la 1/3 din salariul lunar net, pentru pagubele pricinuite proprietăţii publice;
până la 1/5 din salariul lunar net, pentru orice alte datorii.
In ce cuantum se va face retinerea 1/3 cat a indicat executorul sau 1/5?
Conform art.409 Cod proc.civila veniturile debitorului pot fi urmarite astfel:
-pana la 1/2 din venitul lunar net,pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pt.copii;
-pana la 1/3 din venitul lunar net pentru orice alte datorii.
daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului,indiferent de natura creantelor,in afara de cazu cand legea prevede altfel.
Proprire
amalia20
am doua propriri pe salar si in fiecare luna imi ia 50% din salar ce solutii am? sa nu imi mai retina asa mult ce pot face ? (vezi toată discuția)
Poprire salariu
serby30
sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani.
debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)