avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proprire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proprire

am doua propriri pe salar si in fiecare luna imi ia 50% din salar ce solutii am? sa nu imi mai retina asa mult ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 2 Noiembrie 2012
Nu aveti ce sa faceti , poate doar sa vorbiti cu creditorii dvs sa stabiliti o rata mai mica de plata ...... procentul de 50 % este procentul maxim care vi se poate retine din salariul cand aveti mai multe reţineri din salariu.

Art.169 c.mun.:
(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.

Art.409 C.proc.civ.:
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salar CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Am primit la institutie de la Administratia Finantelor Publice poprire pe salar. Va rog sa imi spuneti care este procentul maxim din salariu care poate sa mi ... (vezi toată discuția)
Oprire salariu ciprianhuzum ciprianhuzum Buna ziua la firma la care lucrez acum sase luni am pierdut niste bani din incasari. Firma a inceput sa imi retina din salariu cam 70% vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am facut mai multe credite pentru nevoi personale, fara garantii si am deja puse doua propriri pe salariu in cuantum de 400 lei. Salariul meu este ... (vezi toată discuția)