avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare

Revin pentru un topic mai vechi, referitor la un credit ajuns la o firma de recuperari. Pe scurt: un credit din 2008 de 30k RON ajuns la firma de recuperari, pe care am facut tot posibilul sa-l achit. Din suma datorata am achitat 22k RON pana acum ceva timp, intrand in imposibilitate de plata (buget f.mic).
Zilele trecute am primit o scrisoare prin care ma anunta faptul ca datoria s-a majorat si imi cer 500 RON pentru a nu transmite dosarul catre executare silita si a nu fi calculate dobanzi retroactive, nefiind mentionat ca acei bani sa fie achitati in contul datoriei ci strict pentru a nu fi transmis dosarul catre executare.
Avand in vedere faptul ca de fiecare data cand am putut achita datoria, am facut-o, achitand 73% din datorie, aceasta notificare mi se pare pur si simplu santaj, fapt pentru care ma gandesc sa fac inclusiv plangere la politie deoarece dupa cum este formulata notificare se intelege faptul ca imi cer bani pentru un favor, nicidecum pentru datoria catre ei.
Nici pana acum (3 ani distanta) nu mi-au prezentat contractul de cesiune sau vreo baza legala conform carora mi-ar putea calcula dobanzi.
1. Din moment ce am achitat mare parte din datorie si sunt dispus sa-mi achit datoria imediat ce voi putea dpdv financiar, exista posibilitatea executarii silite ? Am auzit multe persoane care nu au fost executate desi nu achitat nici un leu, iar eu care am achitat 73% din datorie sa-mi faca asa ceva ?
2. Avand in vedere notificarea sub forma de santaj, as putea sa fac plangere impotriva lor ?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Maryan107, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:32, 21 Septembrie 2013
Cei care nu au fost executati silit nu au avut pe ce sa ii execute probabil.
Din pacate cei de buna-credinta o cam patesc...adesea in aceasta problema cu imprumuturile...
Nu intereseaza pe nimeni ca veti achita ci doar sa achitati.
Puteti vorbi cu banca si sa va intelegeti cumva.
Creditul nu mai este la banca ci este la o firma de recuperari, iar pe numele meu nu am nimic, insa am platit, nu m-am bazat ca nu au ce sa-mi execute
Acea notificare nu poate fi considerata santaj. Platiti cat puteti.
Pot apela la executor pt a va putea executa silit, daca nu aveti bunuri, va pot pune poprire pe salariu.
Titularul dreptului este banca si nu firma de recuperari.
Ei se ocupa doar de recuperare.
Puteti discuta direct cu banca deoarece aceasta este titulara dreptului si este singura in masura sa ia decizii in sensul de a proceda intr-un fel sau in altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari te poate executa silit? DARIUS_C DARIUS_C BUNA ZIUA!VA RAMAN RECUNOSCATOR DK M-ATZI PUTEA INDRUMA ASUPRA UNUI LUCRU PE CARE O SA VI-L EXPLIC PE SCURT:AM CONTRACTAT UN CREDIT SI AM AVUT 3 RATE ... (vezi toată discuția)
Datorie ale unei persoane decedate catre firma de recuperari AncaBP AncaBP Buna ziua! In urma cu 1 saptamana am primit notificare de la o firma de recuperari cu privire la o datorie avuta la banca, a tatalui meu decedat in octombrie ... (vezi toată discuția)