Buna.Sotul meu are pe rol o actiune in instanta, care daca se va termina in defavoarea lui va fi obligat sa plateasca o suma x de bani , probabil prin executare silita.Deocamdata nu avem nici un bun imobil sau mobil pe nume. Am o suma de bani din care as vrea sa deschid o mica afacere. Intrebarile mele sunt:
1.Daca infiintez PFA Sau II(Intreprindere individuala ) pe numele meu , iar sotul va fi executat silit , executorul se poate indrepta catre firma creata de mine sau doar impotriva lui?
2.In acest sens ,conteaza in vreun fel daca deschid PFA sau II ? ma refer daca deschid PFA nu se poate indrepta impotriva mea , dar daca deschid II atunci poate, sau invers?Deocamdata nu m-am hotarat ce sa deschid(PFA sau II)
3. In cazul in care nu deschid nici o afacere , iar sotul va fi executat silit , executorul se va putea indrepta catre bunurile care vor fi pe numele meu? Ma refer la o eventuala mostenire sau la achizitionarea unui bun pe numele meu din fonduri proprii.
Multumesc anticipat
La apel am primit ajutor public judiciar, 50%, dar si asa ii mare suma, prea mare pentru mine.Ma intereseaza cum pot sa scap de suma X cu care am fost dat in debit, fara sa platesc apelul, avand in vedere ca din cauza lor am fost pus in debit si tot din cauza lor a trebuit sa fac apel?Ei au omis sa-mi puna in vedere taxa, daca imi spunea ca am o taxa X puteam sa renunt ( nu eu am inceput procesul, n-am stiut ca o sa am si eu o taxa).
Buna ziua,
Intr-o hotarare civila am fost pus in debit cu o suma X de bani, reprezentand taxa de timbru judiciar.Instanta a omis sa-mi puna in vedere aceasta taxa si a luat o hotarare.Adica nici nu mi-a dat ocazia sa spun ca nu am bani si eventual sa anuleze procesul ca netimbrat.Am facut apel la hotarare, dar din nou trebuie sa platesc o taxa, pe care nu mi-o permit.Daca nu platesc apelul, se anuleaza ca netimbrat, dar eu atunci am vreo posibilitate sa fiu scutit de taxa X, cu care am fost pus in debit?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!Am inceput sa lucrez de cateva luni la o societate comerciala ca si agent vanzari.Sediul firmei fiind intr-o alta localitate fata de cea in care am activat eu, asa ca atunci cand era vorba de salar ma suna si imi spunea sa scot din incasari.Mi s-a parut ca nu-i in regula dar n-am avut ce face,presat de cheltuieli personale.In luna asta in data de salar a zis ca nu mai poate sa-mi dea mai multi bani( am primit avans la inceputul lunii).Am spus ca eu nu pot sa lucrez pentru o suma asa de mica, cat mi-a dat avans, si am zis ca plec.Mi-am retinut contravaloarea salarului din incasari.(1000 lei) Ei au venit, am predat masina si telefonul, dar au refuzat sa-mi semneze demisia.M-au amenintat ca merg la politie pentru ca am furat banii.Spuneti-mi daca poate sa-mi faca dosar penal, sau de fapt ce pot ei sa-mi faca?Mentionez ca nu am primit nici contract de la ei, si in nici o luna nu am semnat nici un stat de plata.(nici pentru chitantier nu am semnat niciodata.).Din pacate banii aia nu mai am, asa ca acuma nici n-as putea sa-i dau.Nu stiu ce sa fac, sau ei ce pot sa-mi faca legal.Va rog sa ma ajutati!