avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna.Sotul meu are pe rol o actiune in instanta, care daca se va termina in defavoarea lui va fi obligat sa plateasca o suma x de bani , probabil prin executare silita.Deocamdata nu avem nici un bun imobil sau mobil pe nume. Am o suma de bani din care as vrea sa deschid o mica afacere. Intrebarile mele sunt:
1.Daca infiintez PFA Sau II(Intreprindere individuala ) pe numele meu , iar sotul va fi executat silit , executorul se poate indrepta catre firma creata de mine sau doar impotriva lui?
2.In acest sens ,conteaza in vreun fel daca deschid PFA sau II ? ma refer daca deschid PFA nu se poate indrepta impotriva mea , dar daca deschid II atunci poate, sau invers?Deocamdata nu m-am hotarat ce sa deschid(PFA sau II)
3. In cazul in care nu deschid nici o afacere , iar sotul va fi executat silit , executorul se va putea indrepta catre bunurile care vor fi pe numele meu? Ma refer la o eventuala mostenire sau la achizitionarea unui bun pe numele meu din fonduri proprii.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:43, 4 August 2014
Deschideti PFA sau II cu patrimoniu de afectatiune.
Bunurile comune nu sunt bunuri proprii si invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune amt11 amt11 In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala ... (vezi toată discuția)
Bună seara, va mulțumesc anticipat . doresc sa deschid un cont ... Gabigabi67 Gabigabi67 Bună seara, Va mulțumesc anticipat . Doresc sa deschid un cont pentru PFA, insa eu am o executare silita de la executor, se pot retine încasările ... (vezi toată discuția)