avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate victor1208

Activitate victor1208

Bună ziua,
în 2006 am contractat societatea de construcţii-reparaţii a primăriei din localitatea de reşedinţă pentru executarea extinderii reţelei de apă-canal şi branşarea la aceste utilităţi. Proiectul a fost realizat pe un drum de servitute ce deserveşte două proprietăţi (una fiind a mea).
În 2013 am solicitat un certificat de urbanism pentru înstrăinarea proprietăţii şi am constatat că lucrarea nu a fost executată pe drumul de servitute ci pe proprietatea vecină astfel că nu pot solicita racordarea la utilităţii, acestea fiind executate pe terenul celuilalt proprietar, care are şi el acces la acelaşi drum de servitute (drumul de servitute este proprietatea ambilor). Am solicitat societăţii care a executat lucrarea un punct de vedere asupra acestei situaţii şi eventual, realizarea unei alte lucrari, conform proiectului iniţial.
Întrebarea mea este dacă există vreo cale legală de rezolvare a problemei în cauză (am încercat să rezolv amiabil cu vecinul, dar fără rezultat).
2. drumul de servitute are 3 m lăţime, (înscris în cadastru separat şi convenit la dezmembrarea terenului iniţial în loturi şi drum de acces) vecinul îmi spune că în urma refacerii gardului iniţial, prin construcţia unei temelii de susţinere, drumul ar avea acum 2.95 m, iar un eventual gard, în cealaltă latură a drumului s-ar realiza tot cu o altă restrângere a respectivului drum.
Întrebare este: în urma îngrădirii complete (pe ambele părţi a drumului) lăţimea drumului trebuie să rămână de 3 m aşa cum prevede cadastrul şi actul de proprietate sau se restrânge.
Discuție Club videogames
Bună seara. Aş dori să schimb domeniul de activitate al unei firme (fără activitate) în prestarea de servicii de recreere. --- jocuri video pe console.
Mă poate îndruma cineva referiotr la codul Caen al acestei activităţi, legislaţia necesară precum şi autorizaţiile pe care trebuie să le obţin?
Răspuns la discuția Sambete lucrate gratis
buna seara, dupa mai bine de un an incare din diferite motive nu am reusit sa beneficiez de zilele libere pentru munca depusa in afara orelor de program, ni s/a comunicat că sporul de condiţii deosebite, în valoare de 10% nu ni se mai acordă în cazul acestor zile liberre...
întrebarea mea este dacă conducerea instituţie procedeaza legal în tăierea acestui spor?...
p.s.
Răspuns la discuția Sambete lucrate gratis
buna seara, la bugetarii din armata simbata libera este o amintire dulce. din data de 3 ianuarie cred ca "am scapat" doar 4 sâmbete nelucrate. avem promisiunea şefilor ca vom primi aceste zile libere dar nu ni s-a pomenit de dublarea lor.
Buna ziua,
personalul civil din armata este o categorie aparte faţă de funcţionarii publici. Dacă poate cineva să îmi răspundă la întrebarea: personalul civil din M.Ap. N. poate să/şi înfinţeze societăţi cpmerciale?