avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Neexecutarea unui branºament de apã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Neexecutarea unui branºament de apã

Bună ziua,
în 2006 am contractat societatea de construcţii-reparaţii a primăriei din localitatea de reşedinţă pentru executarea extinderii reţelei de apă-canal şi branşarea la aceste utilităţi. Proiectul a fost realizat pe un drum de servitute ce deserveşte două proprietăţi (una fiind a mea).
În 2013 am solicitat un certificat de urbanism pentru înstrăinarea proprietăţii şi am constatat că lucrarea nu a fost executată pe drumul de servitute ci pe proprietatea vecină astfel că nu pot solicita racordarea la utilităţii, acestea fiind executate pe terenul celuilalt proprietar, care are şi el acces la acelaşi drum de servitute (drumul de servitute este proprietatea ambilor). Am solicitat societăţii care a executat lucrarea un punct de vedere asupra acestei situaţii şi eventual, realizarea unei alte lucrari, conform proiectului iniţial.
Întrebarea mea este dacă există vreo cale legală de rezolvare a problemei în cauză (am încercat să rezolv amiabil cu vecinul, dar fără rezultat).
2. drumul de servitute are 3 m lăţime, (înscris în cadastru separat şi convenit la dezmembrarea terenului iniţial în loturi şi drum de acces) vecinul îmi spune că în urma refacerii gardului iniţial, prin construcţia unei temelii de susţinere, drumul ar avea acum 2.95 m, iar un eventual gard, în cealaltă latură a drumului s-ar realiza tot cu o altă restrângere a respectivului drum.
Întrebare este: în urma îngrădirii complete (pe ambele părţi a drumului) lăţimea drumului trebuie să rămână de 3 m aşa cum prevede cadastrul şi actul de proprietate sau se restrânge.
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 15:56, 3 Ianuarie 2014
pat dvs nu ati fost cand sa efectuat lucrarerea a racord la apa ?
cine a semnat receptia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute raducris77 raducris77 Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu o informație. In anul 2007 am cumparat un imobil- teren in jud. Ilfov, accesul către acesta facandu-se exclusiv pe un ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ciprian_2003 ciprian_2003 Buna ziua , am castigat in instanta un drept de servitute de 1,50 m pe terenul fratelui meu . Dupa aproximativ 3 ani l-am executat silit deoarece acesta nu imi ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt racordare curent electric dac_ian dac_ian Buna....detin un teren cu acces pe drum privat la care alaturi de alti 4 vecini sunt proprietar. Din 2008 incoace vecinii au amenajat drum,tras curent,apa etc ... (vezi toată discuția)