avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Buna ziua , am castigat in instanta un drept de servitute de 1,50 m pe terenul fratelui meu . Dupa aproximativ 3 ani l-am executat silit deoarece acesta nu imi eliberase drumul .In cele din urma acesta a eliberat locul de trecere si de atunci a inceput sa ma sicaneze oprindu-mi lumina ( tatal meu a racordat imobilele la reteaua electrica , fratele meu beneficiind de contorul principal iar eu avand un contor pasant ) , amenintandu-ma ca imi opreste apa pentru ca nu ii platesc factura la valoarea totala ( el avand canalizare consuma de 4 ori mai mult decat mine care fac economie deoarece am o fosa septica ) aceste utilitati fiind trecute pe numele lui fara acordul meu dupa moartea tatalui meu desi eram proprietar . Mai nou acesta si-a instalat pe gard o cutie postala asigurata prin lacat la care eu nu am acces iar toata corespondenta mea o primeste el deoarece nu si-a afisat numarul imobilului pe cutia postala si pe gardul proprietatii lui, vechiul numar revenindu-mi mie ca fond dominant . Întrebarile mele sunt urmatoarele : pot sa imi montez separat o cutie postala pe latimea drumului de servitute pe gardul acestuia ? Pot sa ma racordez subteran separat la reteaua electrica si canalizare pe lungimea drumului de servitute ? ( mentionez ca drumul de servitute este luat in folosinta nu in proprietate ) . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Pralea , Avocat 22:03, 22 Februarie 2014
Buna seara!
desigur ca va puteti monta cutia postala acolo unde ati mentionat.cu numarul de casa al dvs. dar este bine sa-l atentionati si pe postas. Va puteti racorda daca veti obtine avizele necesare de la aceste institutii.acestea presupun in prealabil si n proiect al acestor lucrari pe care trebuie sa le faceti.
Cu stima,
Avocat definitiv Pralea Lucian- Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)
Se poate monta contor (debitmetru) la conducta de canalizare? kovacsarcadiu kovacsarcadiu Se poate monta contor (debitmetru )pe reteaua de canalizare a unei locuinte in vederea justificari cantitati de apa evacuata in canalizare.Avind in vedere ca o ... (vezi toată discuția)
Magazie construita la limita dintre proprietati fara acordul vecinului+ scurgere apa din precipitatii pe terenul vecin Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: detin un teren construibil, de care nu m-am putut ocupa timp de un numar de ani. Initial am ... (vezi toată discuția)