As dori sa stiu care sunt riscurile deschiderii unei firme pe numele meu...doreste cineva sa-si infiinteze o societate pe numele meu...iar eu sa-i dau o procura...nu am idee cam ce domeniu de activitate ar avea firma respectivului...dar cred k pe fonduri europene....spunea ceva de genu ca trebuie sa fie pe numele unei studente pana in 35 de ani....eu am terminat anul acesta masterul in drept.....
Iar Eu in toamna dau la barou si as vrea sa stiu cu ce ma afecteaza..eu nu mai am deschis nimic pe numele meu...si cate firme se pot deschide de catre o pers?
Care ar fi propunerile de lege ferenda in materia asigurarilor, eventual punctele forte si cele minus ale acestei reglementari, si ce ar trebui imbunatatit in vederea eficientizarii, in special practice, a acestor contracte la nivel european?
S-ar putea adopta o reglementare la nivelul UE a acestor contracte, si daca da, care ar fi utilitatea ei?
As dori sa stiu in ce masura sunt reglementate, pe plan international, contractele de asigurare, potrivit Conventiei de la Roma din 1980 si Regulamentului nr. 593/2008(Roma I), precum si potrivit altor Directive europene in vigoare....
Multumesc din suflet! Mi-au fost de mare ajutor raspunsurile d-voastra si mai mult decat atat, imi trebuiau neaparat astazi.
O zi frumoasa in continuare.
Ce aduce nou Regulamentul (CE) nr.593/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 17 iunie 2008 privind legea aplicabila obligatiilor contractuale (Roma I) fata de Conventia de la Roma din 1980 cu privire la legea aplicabila obligatiilor contractuale (80/934/CE)?
Sau mai bine zis, aduce acesta solutii noi sau doar le preia pe cele ale Conventiei? Care ar fi atunci utilitatea acestui Regulament?