avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate veramyx

Activitate veramyx

Schimbare drum PRIVAT de servitute
Buna ziua! Am construit o casa pe un teren obținut moștenire de la părinți. Întrucât terenul care mi-a revenit era cam mic, pentru a construi si a mai avea ceva curte, am discutat cu doi frati din patru, sa mutam o parte din drumul de servitute, sa nu mai treacă prin dreapta casei, conform actelor, ci prin stânga, întrucât, in partea dreapta a casei, vecinul de langa mi-a mai dat puțin teren. Acum, după 8 ani, unul din frati, nu mai este de acord cu drumul schimbat, binenteles din răutate, ca nu are motive justificate sj mai ales după atâția ani și ne cere sa demolam din casa pentru a face ca în acte. Din păcate, înțelegerea cu drumul, a fost verbala, frații care au fost de acord pot fi martori, in caz de proces, noi am fost de buna credinta, ca am lăsat drum, doar ca în partea cealaltă a casei, ce variante am, sa nu ajung la demolare ? Reamihtesc ca motivul schimbării drumului a fost pentru a putea sa mai cumpar niște teren, de la vecinul din dreapta. Multumesc !
va multumesc mult pentru sfat. as mai avea o ultima intrebare, acest partaj se poate face la notar, sau unde se poate face, mai ieftin, sau, fara probleme? multumesc frumos!
Exact cum am spus, primarul, de la sine putere, fara nicio hotarare judecat., a interzis eliberarea certif fiscal, necesar pt vanzarea imobilului. Acesta este constient ca este ilegal ce a facut si ne-a comunicat ca putem sa-l actionam in judecata, intrucat, chiar daca vom castiga, pana se va solutiona acest proces, vor fi gata cele ale tatalui meu, si atunci chiar va exista sechestru cu adevarat. Acest lucru se intampla in provincie, unde primarul, este cel care face legea in oras. Ma interesa d.p.d.v. legal, in varianta divortului, cum poate intra mama in posesia imobilului, adica, sa evitam pierderea acestui bun, pe care ai mei l-au achizitionat cu multe eforturi.
Multumesc frumos.
Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea speta:
Tatal meu(fost Administrator la Asociatii de locatari) are deschise in acest moment dosare penale si civile, iar cuprinsul lor il incrimineaza pentru sume mari de bani.Nici unul din ele nu a primit inca o hotarare judecatoreasca, dar situatia arata fara echivoc culpabilitatea lui. Exista mari sanse ca in curand, sa se instituie prin hotarare jud. sechestru pe apartamentul parintilor, care este pe numele tatalui, acesta fiind singurul bun ce poate fi urmarit. Parintii mei sunt casatoriti si nu pot obtine certificatul fiscal de la Primarie pt instrainarea imobilului ( de ex. donatie catre copii pt a nu risca pierderea lui). Primarul in mod abuziv, a interzis eliberarea unui astfel de certificat ca masura asiguratorie pt sumele disputate in dosare, deoarece dosarele in care este parat sunt inaintate si de Asociatia de locatari. Am primit un sfat, ca parintii sa mearga la notar sa divorteze-de comun acord(nu exista copii minori) cat mai repede si in urma partajului imobilul sa-i revina mamei mele. Va rog dati-mi un sfat care sa nu poata fi contestat si care sa nu implice cheltuieli mari, deoarece ei sunt pensionari si nici eu nu-mi permit sa-i ajut si cu atat mai putin sa pierdem singura casa pe care o avem.
va multumesc si astept cu interes un sfat de la dumneavoastra.