azi am fost la asociatie sa mi explice cum au fost impartite cheltuielile, mi s a spus ca asociatia nu are nici un amestec cu schimbatul liftului, ei vroiau doar sa ajute la adunatul banilor, contractul cu furnizorul a fost incheiat probabil de seful de scara,Banii I a impartit probabil tot el dupa cum a crezut de cuviinta. Cum vi se pare situatia?ce sa fac?
s a hotarat schimbarea liftului, cea mai mare parte din costuri se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc. mai ramane de achitat de catre locatari suma de 16000 lei , cum se imparte aceasta suma ? cineva, nu stiu cine a hotarat ca parterul sa nu plateasca nimic, etajul 1 jumatate din suma , et 1-10 suma intreaga(respectiv 400 lei) cum se impart legal cei 16000 lei ? acesti bani se aduna de asociatia de proprietari si se elibereaza chitanta
multumesc pt raspuns, dar din ce am aflat treaba e mai complicate. cea mai mare parte din costul liftului se achita din chiria antenelor gsm de pe bloc, mai ramane o diferenta de 16000 de lei. acesti bani trebuie achitati de locatari, aceasta diferenta cum trebuie impartita ? ce parere aveti? mai e valabila ce scrie in legea 196?
in scara pe care locuiesc s a hotarat schimbarea liftului. Nu stiu cine a hotarat ca parterul nu contribuie cu nici un leu, etajul 1 cu jumatate din suma. Cum se imparte in mod legal aceasta cheltuiala ?
in 2016 fratii tatalui meu decedat m au dat in judecatapt suplimentarea succesiunii dupa bunic cu terenuri intra si extravilane si iesirea din indiviziune. Eu i am spus ca le cedez cota mea de mostenire cu conditia sa nu aiba nici o pretentie financiara sau de orice alta natura de la mine acum sau in viitor. Au acceptat si sentinta s a dat in favoarea lor, in 22 decembrie 2017. Acum am primit somatie de la primaria localitatii respective sa achit impozit pe doua terenuri agricole pe anul 2017-2018. aceste terenuri vroiau sa mi le dea mie, si probabil m au declarat proprietar la registrul agricol. impozitele au fost intotdeauna achitate de ei, ei le au folosit. eu locuiesc in alt judet. conform conditieiimpuse de mine nu ei ar trebui sa achite impozitele si sa se ocupe la registrul agricol de formalitati?mai ales ca acum totul le apartine. ce pot sa fac?cum sa rezolv aceasta situatie?