sunt basarabeanca si casatorita cu un roman,( nu am nici un act de cetatenie romana) de citva ani nu mai locuim impreuna si acum am dat la divort evident in Romania. Problema e ca eu sunt acum insarcinata de la alt barbat, din Rep.Mold, si s-ar putea ca la primul termen eu deja sa nasc, as vrea sa stiu in cazul cind se pronunta divortul(prezentindu-ne eu si sotul in instanta dindu-ne acordul) dupa pronuntarea divortului eu pot sa sa depun actiunea de tagada de paternitate in Republica Moldova?? sau doar in Romania?
Va rog mult sa imi spune-ti.
vreau sa va mai intreb ceva d-na avocat, va rog foarte mult spune-ti-mi cum se va demonstra in instanta ca copilul nu e al sotului din buletin ci al concubinului?ce prevede aceasta tagada de paternitate...si ce sa fac ca sa fie procedura mai simpla si mai repede.va rog mult sa imi spune-ti.
va rog foarte mult spune-ti-mi ce presupune tagada de paternitate, cum se va demonstra in instanta (dupa ce copilul e scris pe numele sotului din buletin) ca nu-i apartine acestuia ci concubinului?
e o procedura complicata?
vreau sa va relatez succint situatia si apoi daca e posibil un raspuns,eu sunt din Rep Mold. m-am casatorit cu un cetatean roman in 2007, si dupa o perioada scurta am avut neintelegeri, certuri eu am hotarit sa ma intorc inapoi acasa continuindu-mi aici in Rep.Moldova studiile si astfel eu nu stiu nimic de "sotul" meu de ceva timp, nu am avut nici o legatura.
Acum fiind insarcinata cu concubinul doresc sa divortez pentru a nu trece copilul pe numele sotului(pentru ca evident nu e el tatal copilului)
acum as vrea sa va pun intrebarea: In cazul cind copilul se naste si eu in instanta ma prezint cu X si Y..fiecare declarind ca nu e copilul lui iar altul recunoscind ca el e tatal ,....instanta se pronunta cumva sau aceasta e o nulitate?