Buna seara,
Incepand cu aprilie 2015 tatal nu a mai platit pensia de intretinere ,in iunie 2015 am deschis proces ,in martie 2016 a venit hotararea definitiva si irevocabila ca el sa plateasca 25 % din salariul lunar pana la implinirea varstei de 18 ani si iata ca suntem in mai 2016 si el refuza sa faca acest lucru. Nu vrea nici sa vorbeasca . Ca sa pot apela la un executor judecatoresc trebuie sa merg in Bucuresti ,el acolo are domiciliul,eu in Buzau .
Am luat legatura cu firma la care a lucratpentru a le transmite hotararea si au spus ca si-a dat demisia din martie.
M-am gandit sa fac o plangere penala la politie pentru abandon familial.
Nu am mai mentionat faptul ca nici pana in aprilie nu a platit el pensia de intretinere ci parintii lui .Mama lui a murit in urma cu ceva timp ,el este singurul mostenitor . Si dintr-un salariu si chiria pe un apartament in Bucuresti nu si-a putut permite sa plateasca nici macar 135 lei lunar cat era stabilita suma pana sa deschid procesul .
Nu vreau decat ,ca acest copil sa-si primeasca drepturile materiale ,pe cele de fiica a inteles in acesti 11 ani ca nu le poate obtine prin intermediul legii.
Va multumesc !
Daca el a mostenit in urma decesului mamei lui o parte din proprietati (tatal lui traieste ) si din cate stiu una este chiar inchiriata cum trebuie sa procedez ?
Multumesc !
Am sunat din nou angajatorul sa-mi dea o adresa de mail pentru a le trimite Hotararea Judecatoreasca si m-au anuntat ca din februarie nu mai este angajatul lor .
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie .
Multumesc !
Se percepe taxa de executor pentru aceasta notificare ?
Imi puteti spune unde este prevazut acest lucru in Codul Familiei ...? sau in alta parte si la ce articol ?
Multumesc !
Buna ziua
In urma Hotararii Judecatoresti Definitive si Irevocabile in care s-a stabilit
,,Majorarea obligatiei de intretinere a minorului stabilita prin sentinta civila ....in sensul ca obliga paratul la plata unei cote lunare de 25 % din veniturile salariale nete realizate in calitate de angajat al ...cu titlu de de pensie de intretinere in favoarea minorului incepand cu data introducerii actiunii 23.06.2015 si pana la iplinirea varstei majoratului " am contactat angajatorul pentru a solicita o adresa de mail sal le trimit hotararea ,iar un reprezentant al firmei a refuzat motivand ca ei nu vor respecta aceasta hotarare decat atunci cand le vor trimite de la Judecatorie Hotararea .
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez .
Cred ca nu m am exprimat eu corect. Fratele meu a cumparat si partea celui de al 3-lea frate, el acum avand un total de 26/32 din teren si 29/32 din suprafata de locuit.
Pe incheierea de carte funciara suntem trecuti numai noi doi cu cotele ce le am specificat mai sus.
Ce nu am specificat este faptul ca imobilul(terenul) are doua iesiri ( la E si V este delimitat de drum iar la N si S de vecini), eu imi doresc sa iau o sprafata de teren din partea din spate care nu il incurca cu nimic, mie cuvenindumi-se suprafata de 300 mp teren+ 10 mp din casa + 8 mp din anexe deoarece imi doresc sa mi ridic si eu un imobil pe terenul ce mi se cuvine.
Din punctul meu de vedere consider ca mi se poate acorda de catre instanta o suprafata de teren mai mare, eu cedand fratelui meu cotele indivize din casa si anexe, astfel nefiind afectata valoarea economica a imobilului.
Va multumesc tuturor! Datorita sfaturilor dumneavoastra , astazi am rezolvat pe cale amiabila aceasta problema .
Deasemeni multumesc, domnule gigipopa , pentru citatele pertinente.
Buna ziua,
Am primit de curand o CITATIE cu privire la iesirea din indiviziune pe care o solicita unul din fratii mei ( suntem 4 frati ). Mentionez faptul ca el are 26/32 din teren si 29/32 din suprafata de locuit. El a cumparat de la mama noastra si de la un frate , conform actului de vanzare cumparare care a fost redactat si dactilografiat in data de 29. 06. 1994, cu Incheierea de autentificare din data 30.06.1994 , cotele ce le-au revenit de pe urma Certificatului de Mostenitor ce a fost eliberat la data de 30. 06. 1994 ...?
Este posibila o astfel de tranzactie ?
Dumnealui mai solicita si sporirea lotului pe care il are cu contravaloarea imbunatatirilor efectuate la imobil. El mentioneaza ca a efectuat o serie de lucrari la imobil ,dar nu a atasat nici o dovada (factura fiscala, bon de casa) pentru materialele cumparate de care a beneficiat numai dumnealui. Aceste cheltuieli se ridica la suma de 4550 lei ,iar casa si terenul de 1505 mp o evalueaza la 8000 lei.
I se poate accepta aceasta cerere de catre instanta ?
Referitor la teren in Certificatul de Mostenitor este specificata suprafata de 1505mp iar in Cartea Funciara sunt 1599mp. Ce suprafata se ia in calcul in instanta?
Pe mine despagubirea financiara nu ma intereseaza , singurul lucru pe care il solicit este cota parte din teren, casa si anexe care mi se cuvin .
Se poate sa fac eu singur intampinarea fara sa fiu reprezentat de catre un avocat?