avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acuzatie abandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acuzatie abandon familial

Buna seara ,

As vrea sa stiu unde se face reclamatia pentru abandon familial si cum se procedeaza .

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: andrei10 , utilizator 21:37, 27 Mai 2016
Ne puteti descrie concret ce s-a intamplat?
Buna seara,
Incepand cu aprilie 2015 tatal nu a mai platit pensia de intretinere ,in iunie 2015 am deschis proces ,in martie 2016 a venit hotararea definitiva si irevocabila ca el sa plateasca 25 % din salariul lunar pana la implinirea varstei de 18 ani si iata ca suntem in mai 2016 si el refuza sa faca acest lucru. Nu vrea nici sa vorbeasca . Ca sa pot apela la un executor judecatoresc trebuie sa merg in Bucuresti ,el acolo are domiciliul,eu in Buzau .
Am luat legatura cu firma la care a lucratpentru a le transmite hotararea si au spus ca si-a dat demisia din martie.
M-am gandit sa fac o plangere penala la politie pentru abandon familial.
Nu am mai mentionat faptul ca nici pana in aprilie nu a platit el pensia de intretinere ci parintii lui .Mama lui a murit in urma cu ceva timp ,el este singurul mostenitor . Si dintr-un salariu si chiria pe un apartament in Bucuresti nu si-a putut permite sa plateasca nici macar 135 lei lunar cat era stabilita suma pana sa deschid procesul .
Nu vreau decat ,ca acest copil sa-si primeasca drepturile materiale ,pe cele de fiica a inteles in acesti 11 ani ca nu le poate obtine prin intermediul legii.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere dupa terminarea liceului oszi oszi Fiica mea a obtinut in instanta prin sentinta civila(ramasa definitiva si irevocabila in iunie 2014) pronuntata in aprilie 2014 majorarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti si pensia alimentara Dana1908 Dana1908 Buna seara.. am si eu o mica mare problema... concubinul meu mai are o fetita din casatorie legala ... in 2012 el a primit divortul si la momentul ala el ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru student brdana brdana Am o fata de 20 de ani, tatal ei fiind acum stabilit in Austria a refuzat sa mai plateasca pensie alimentara spunand ca facultatea Nicolae Titulescu nu este ... (vezi toată discuția)