avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate iuliasam

Activitate iuliasam

la punctul 4, lit b din normele metodologice de aplicare a impozitului pe constructii aprobate prin hg 421/2014 se precizeaza ca : "b) în cazul în care valoarea evidențiată  contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcțiilor este diferită  de valoarea care a reprezentat baza pentru determinarea impozitului pe clădiri potrivit prevederilor titlului IX din Codul fiscal, valoarea care se scade este valoarea evidențiată  contabil în soldul debitor al conturilor corespunzătoare construcțiilor".
Din aplicartea acestor reglementari ar rezulta ca in situatia in care exista si cladiri pentru care se plateste impozit la bugetele locale, baza impozabila pentru impozitul pe constructii este zero, intrucat din soldul debitor al constructiilor (SDC) se scade valoarea evidentiata contabil in soldul debitor al conturilor corespunzatoare constructiilor (SDC), DECI BAZA IMPOZABILA = SDC - SDC = 0 (ZERO).
Astept comentariile dvs.

Cu stima,
Iuliana.
Unul din clientii mei investeste in amenajarea unor lacuri piscicole - “Infiintare pastravarie”, obtinand pentru constructia lor toate autorizatiile necesare demararii constructiei - autorizatie constructiei conform legii, autorizatie de mediu conform legii, autorizatie de gospodarirea apelor conform legii. Pentru a verifica calitatea si componenta solului, investitorul a efectuat anumite studii geotehnice pentru care a obtinut autorizatia de foraje si excavari conform articolului 267, alin 4 din Codul fiscal, suprafata afectata de aceste studii fiind de 40 mp. (s-au prelevat 10 probe /ha, fiecare proba de sol afectand 1 mp de teren)
Investitia conform proiectului, urmeaza a se desfasura pe o suprafata de 4,5 ha, din care 4 ha bazine piscicole, 0.5 ha spatii verzi si cladiri administrative. Antreprenorul lucrarilor de constructii a solicitat investitorului acceptul pentru solicitarea permisului de exploatare al resurselor minerale - nisipuri si pietrisuri pentru constructii conform Legii minelor nr.85/2003 pentru a prelua balastul rezultat in urma excavarilor si al introduce in circuitul economic. In urma documentatiilor depuse la Agentia Nationala de Resurse Minerale, antreprenorul a obtinut permisul de exploatare pentru nisipuri si pietrisuri care ii da dreptul sa introduca in circuitul economic resursa naturala rezultata in urma saparii bazinelor piscicole, cu plata catre bugetul de stat a redeventei miniere.
Va rugam sa ne precizati daca pentru constructia bazinelor piscicole:
1. trebuie platita taxa pentru eliberarea autorizaţiei de foraje sau excavări necesară studiilor geotehnice, ridicărilor topografice, exploatărilor de carieră, balastierelor, sondelor de gaze şi petrol, precum şi altor exploatări prevazuta la art. 267, alin (4) din Codul Fiscal, suplimentar fata de taxa de excavare si foraje platita la data obtinerii autorizatiei de foraje si excavari pentru studiile geotehnice necesare stbilirii calitatii solului?
2. Taxa prevazuta la articolul 267, alin (4) se achita pentru suprafetele afectate de excavarile si forajele pentru studuiile geotehnice (analiza calitatii solului) sau pentru intreaga suprafata afectata de constructia bazinelor piscicole, in cazul de fata 40000 mp?
3. In cazul in care, conform reglementarilor fiscale, trebuie platita suplimentar o taxa de excavare si foraj pentru constructia bazinelor piscicole, cine are obligatia declararii si platii acesteia-investitorul sau antreprenorul?

Solicitam punctul dvs de vedere deoarece formularile din codul fiscal sunt ambiguee in aplicarea articolului 267, alin (4), normele de aplicare acestui articol , punctul 134, fac trimitere la punctul 256 – “Autorizaţia de foraje şi excavări, model stabilit potrivit pct. 256, se eliberează de către primarii în a căror rază de competenţă teritorială se realizează oricare dintre operaţiunile: studii geotehnice, ridicări topografice, exploatări de carieră, balastiere, sonde de gaze şi petrol, precum şi oricare alte exploatări, la cererea scrisă a beneficiarului acesteia, potrivit modelului prevăzut la acelaşi punct. Conform modelului prevazut, aprobat proin ordin comun nr,767/2009 al ministrului finantelor publice si 79/2009 al ministrului administratiei si internelor taxa de excavare si foraj se plateste pentru suprafetele afectate de studiile geologice pentru ridicari topo, balastiere , cariere, sonde de gaz, sonde de petrol si nu pentru excavarile generate de constructia obiectivelor de investitii (balastiere, cariere, sonde).

Avand in vedere diferentele mari care pot rezulta din aplicarea gresita a prevederilor art. 267, alin (4) din Codul Fiscal si a normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, a modelelor aprobate pentru declararea taxei prevazute la art. 267 alin (4), solicitam clarificarea aspectelor semnalate.
Azi am primit de la ANAF [EDITAT] urmatoarea instiintare:"Prin prezenta va aducem la cunostinta ca in urma analizei deconturilor TVA aferente anului 2011 (rd.16) depuse de dumneavoastra si declaratia 101 privind calculul impozitului pe profit aferent anului 2011 (rd.1) au fost constatate neconcordante. Va rugam sa verificati si sa corectati, acolo unde este cazul, aceste deficiente in termen de 5 zile de la primirea prezentei. Neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor sau veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor ....constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 5000 lei...".
va rog sa imi raspuneti daca cineva a mai primit o astfel de instiintare si ce reglementari legale prevad concordanta dintre randul 16 decont TVA si rd 1 declaratie 101.
Astept puncte de vedere!

Va rog sa-mi spuneti daca exista o distanta minima, conform legii , intre un transformator electric si o casa. Care sunt normele si legea.
Langa gardul meu Cez vrea sa instaleze un transformator electric iar sapaturile imi deterioreaza gardul de beton si bolovani. Nu vor sa instaleze acest transformator in alta parte ( de exemplu unde este o gradina) ci doar langa gardul meu.
Am cerut la Primarie sa vad proiectul daca asa este prevazut dar nu primesc nici un raspuns si sunt trimisa la Cez si invers fara sa mi se spuna nimic.
Pot sa ma opun acestei operatiuni? Si in baza carei legi

Multumesc
Discuție drept civil
Buna ziua
Am si eu 2 intrebari:
Locuiesc la sat la casa unde se formeaza o intersectie de 2 drumuri in forma de Y .
Vizavi de casa mea este un vecin care de cite ori ploua vine si sapa la gardul meu si pe langa santul meu astfel incat apa din drum sa nu se mai scurga spre santul lui sa sa ramana in drum deoarece cind trec masini ii stropeste gardul si locuinta iar el nu vrea. Sustine ca este dreptul lui sa faca santul de la gardul meu asa cum doreste.
Problema este ca terenul este inclinat spre el si asa trebuie sa gurga apa in jos nu in sus spre mine iar la gardul meu se formeaza numai balti in jur deoarece apa care se strange in sant trebuie sa se scurga apoi in santul lui; asa s-a stabilit de primarie (verbal , nu stiu alta modalitate)
Intrebarea mea :1 ce as putea sa fac
2.Daca si-a construit locuinta la 40 cm de drum public nu e vina mea ca se stropeste.Poate fi reclamat undeva?

Multumesc