avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1271 soluții astăzi
Forum Activitate lollstrop

Activitate lollstrop

Buna ziua,

Reprezint o soc.comerciala care are sediul inchiriat. Pentru protectia muncii avem nevoie de la proprietar de situatia verificarilor PRAM, pe care acesta refuza sa le elibereze. Cred ca este o metoda de a ne face sa reziliem contractul, tocmai de aceea va rog sa-mi spuneti cu ce lege as putea sa-i demonstrez ca este obligat sa-mi elibereze acele hartii.

Multumesc
Răspuns la discuția Comision angajare
Multumesc
Buna ziua,

O societate cu codul caen 7820 agent de munca temporara, poate incasa comision la angajare pentru oameni care lucreaza in strainatate ? mentionez ca exista si caen 7810 ca activitate secundara in actul constitutiv. Si daca se poate ,unde trebuie trecut acel comision.

Multumesc
Buna ziua,
Am nevoie de cateva sfaturi (modele) cu privire la documentatia necesara in vederea inregistrarii CCM la nivel de unitate. De exemplu :
1.Dovada convocarii partilor indreptatite sa participe la negociere ????
2.Imputernicirile scrise pt reprezentantii desemnati in vederea negocierii si semnarii CCM ( daca exista p.v de alegere a reprezentantilor salariatilor, de ce mai trebuie imputernicire ?)
3.dovezile de reprezentativitate ale partilor ????? #-o

Va multumesc
Răspuns la discuția Concediul de odihna
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor, conform noului cod al muncii se reduce perioada concediului neintrerupt de la 15 la 10 zile lucratoare. Asa spune ITM-ul ,dar in art.148 al.5 scrie "sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt". Pe mine acel cel putin ma deruteaza. Inseamna ca salariatul isi poate lua de la 10 zile in sus, sau nu ? Poate reusiti sa ma lamuriti.
Multumesc